21.06.2017.
Aktuelno

Opština Šid

Adaptacija grejanja u seoskim vrtićima

Predsednik Opštine Šid Predrag Vuković i ministarka bez portfelja zadužena za demografiju i populacionu politiku Slavica Đukić Dejanović potpisali su juče u Palati Srbije ugovor o sufinansiranju mera populacione politike.
Na javni poziv projekte je prijavilo 90 opština, dok su sredstva odobrena za projekte iz 15 opština. Opština Šid dobila je 12.995.320 dinara, a lokalna samouprava u ovom projektu učestvuje sa 15 odsto sopstvenih sredstava. Prema rečima predsednika Opštine Šid Predraga Vukovića, ministarstvo je odobrilo sredstva za sprovođenje mera populacione politike i demografije, ističući da je Vladi Srbije Šid prioritet.
Kroz ovaj projekat biće obezbeđeni besplatni udžbenici za treće i četvrto dete u porodici. Angažovanjem pet vaspitača biće omogućen produžen boravak dece u predškolskoj ustanovi do 17 časova. Sredstva su odobrena i za adaptaciju grejanja u objekti Predškolske ustanove „Jelica Stanivuković – Šilja“ u Gibarcu, Sotu i Višnjićevu. Predviđeno je da se razvije savetovalište za roditelje, a u okviru promocije reproduktivnog zdravlja adolescenata predviđena je edukacija učenika od petog do osmog razreda osnovne škole i učenika srednje škole na temu seksualnog vaspitanja i očuvanja reproduktivnog zdravlja kao i štampanje i distribucija flajera i brošura o reproduktivnom zdravlju. Sredstva Vlade Srbije odobrena su i za pomoć parovima bez dece za sufinansiranje vantelesne oplodnje. U okviru brige o starima, predviđeno je poboljšanje kvaliteta života starih i nemoćnih ljudi, kroz efikasniji rad negovateljica obezbeđivanjem osamnaest električnih bicikala.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.