19.06.2017.
Sport

Biciklistička trka kroz Srbiju

Pobednik Grk koji je vozio za Srbiju

Šetalište u Pećincima 18. juna je bilo prepuno biciklista iz celog sveta, spremnih da osvoje još jednu, ovaj put 57. biciklističku Trku kroz Srbiju. Startom u Pećincima započela je treća etapa Trke u organizaciji Biciklističkog saveza Srbije i uz podršku Ministarstva omladine i sporta, a takmičari su vozili trasu dugu 159 kilometara od Pećinaca do Zrenjanina.
Pre početka trke, bicikliste je u ime domaćina – Opštine Pećinci pozdravila predsednica Opštine Dubravka Kovačević Subotički, koja je pobedniku druge etape od Požarevca do vrha Avale Luki Kiriko, Italijanu koji je vozio za turski tim, uručila žutu majicu – simbol pobednika i favorita u narednoj etapi.
– Pre svega, svim takmičarima želim srećnu i bezbednu vožnju, kao i da ostvare svoj cilj. Čast nam je da smo u prilici da budemo domaćini treće, poslednje etape 57. Trke kroz Srbiju i nadamo se da smo uspeli da budemo dobri domaćini, kao i da će neki od vas poželeti da ponovo posete našu opštinu i bolje se upoznaju sa prirodnim lepotama i kulturno – istorijskim nasleđem. Biće nam zadovoljstvo da na našim drumovima vidimo tako uspešne sportiste i pokažemo vam šta je to što našu opštinu čini posebnom – rekla je prva žena pećinačke opštine i dodala da je pravo zadovoljstvo videti pećinačko šetalište prepuno sportista iz celog sveta, kao i da se nada da će ovaj događaj ponukati najmlađe Pećinčane da počnu da se bave ovim sportom.
Ukupno 94 takmičara treće etape vozili su od Pećinaca, preko Novog Sada do Zrenjanina, gde je bio cilj ove međunarodne trke. Prvi kroz cilj prošao je Orkin Ahmet (Turska), odmah iza njega našao se Kastrantas Haralampos (Srbija, Grk koji je vozio za BK „Partizan“), a treće mesto zauzeo je Krasnov Leonid (Rumunija).
U ukupnom plasmanu pobednik 57. biciklističke Trke kroz Srbiju je Kastrantas Haralampos, drugo mesto osvojio je Luka Kiriko, dok je na trećem mestu Anton Ivaškin (Belorusija). Tradicionalnu žutu majicu pobednika osvojio je Kastrantas Haralampos (Srbija), najbolji na prolaznom cilju bio je Stefan Stefanović (Srbija) koji je osvojio zelenu majicu, belu majicu poneo je Anton Ivaškin (Belorusija) kao najbolji mladi vozač, dok je ovogodišnji nosilac plave majice Danijel Krista (Rumunija). Najbolji u ukupnom plasmanu u srpskom timu bio je Stefan Stefanović koji se našao na 16. mestu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.