19.06.2017.
Aktuelno

Mitrovački atletičari uspešni na Prvenstvu Srbije

Juniorima šest medalja

U Kruševcu je tokom vikenda održano Prvenstvo Srbije za starije juniore. Atletičari AK „Srem“ osvojili su tri medalje i dva četvrta mesta.
Srebrnu medalju je osvojio Dejan Antunović u trci na 3.000 metara sa preprekama rezultatom 10:21,09. U uzbudljivoj trci sa čestim preticanjima Dejan je sačuvao snagu za poslednji krug i uspeo da se domogne srebra.
Mirko Mauna se u veoma brzoj trci na 3.000 metara držao veoma dobro, istrčao lični rekord koji sada iznosi 9:11,55 što je bilo dovoljno za bronzanu medalju.
Bronzu je osvojio i Slavko Stević u disciplini skok u vis skočivši takođe svoj novi lični rekord 1,94 metara.
Četvrtoplasirane su bile Sara Bertok u trci na 3.000 metara rezultatom 10:20,4 i Sara Stanimirović u bacanju koplja 35,22 metra koja je vodila najveću borbu sa vetrom koji je duvao na takmičenju i omeo je u ostvarivanju boljeg rezultata.
Tri medalje osvojili su i atletičari „Sirmijuma“ od čega dve zlatne na istom takmičenju u Kruševcu. Blistao je Ognjen Stojanović, koji je trijumfovao u trci na 100 metara sa novim ličnim rekordom 10,74 sekundi ali sa nedozvoljenim vetrom. Tako je obezbedio mesto u reprezentaciji Srbije za predstojeće Prvenstvo Balkana u Rumuniji. Njegov trener Goran Pavlović zadovoljan rezultatom, napominje da je ovo samo usputna stanica i da su ambicije velika međunarodna takmičenja.
Posebno je bila raspoložena štafeta Sirmijuma u sastavu: Nemanja Jorgić, Aleksandar Sekulić, Dušan Džodan i Ognjen Stojanović koji su novi šampioni Srbije na 4×400 metara pobedivši favorizovani beogradski Partizan dok su na 4×100 osvojili srebrnu medalju.
Sara Kiš je 100 metara istrčala za 12,36 sekundi i bila četvrta, ali neće putovati na Prvenstvo Balkana u štafeti Srbije, jer pioniri po propozicijama ne mogu nastupati za starije juniore, što je velika šteta jer je izborila pravo. Visoka četvrta mesta zauzeli su Ognjen Despić u bacanju koplja i Uroš Petrić u bacanju kladiva.

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.