16.06.2017.
Aktuelno, Izdvojena vest

Ana Brnabić, prva žena premijer u Srbiji

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je juče da je mandatar za sastav nove Vlade Srbije Ana Brnabić. Ona je vredna, poseduje stručne i lične kvalitete i uveren sam da će pokazati poštovanje prema partijama, rekao je Vučić.
Ana Brnabić je ušla u prethodnu vladu, formiranu nakon parlamentarnih izbora 2016. godine, kao nestranačka ličnost i obavljala je funkciju ministra državne uprave i lokalne samouprave.
Predsednik Vučić je na konferenciji rekao da ga je Ana Brnabić obavestila da može da obezbedi većinu poslanika za izbor Vlade.
– Ana Brnabić je vredna, poseduje stručne i lične kvalitete i uveren sam da će pokazati poštovanje prema partijama, raditi na boljitku za našu Srbiju – rekao je predsednik.
Objasnio je da će se Ana Brnabić baviti pitanjima iz oblasti ekonomije, digitalizacije i slično, a da će Dačić voditi suštinski, politički deo.
Brnabićeva će biti na čelu 15. po redu Vlade Srbije od 1990. godine, kada je u Srbiji uvedeno višestranačje. Biće i prva žena na funkciji predsednika Vlade Srbije u istoriji.
Kako je najavljeno, Brnabićeva bi trebalo da pred poslanicima predstavi ekspoze 21. juna, dok će nova vlada, najverovatnije, položiti zakletvu 22. juna.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.