14.06.2017.
Aktuelno

JKP „Vodovod“ Sremska Mitrovica

Povećena potrošnja vode

Letnje temperature koje su počele pre nekoliko dana uslovile su očekivani porast potrošnje vode. Trenutno se potrošačima isporučuje između 270 i 300 litara u sekundi vode za piće, što je za 20 odsto više u odnosu na uobičajenu potrošnju, saopštavaju iz mitrovačkog Vodovoda. U sistem vodosnabdevanja uključeno je osam od 14 bunara, što znači da su ukupni raspoloživi kapaciteti daleko veći od trenutnih potreba za vodom.
Resursi JKP Vodovod koji su u funkciji vodosnabdevanja dobro su pripremljeni za letnju sezonu. Preduzete su sve preventivne mere i aktivnosti sa ciljem da tokom očekivane povećane potrošnje vodosnabdevanje bude stabilno i bez problema. To se pre svega odnosi na sanaciju kvarova na cevovodima i ispiranje vodovodne mreže u gradu i svim naseljenim mestima. Rekonstrukcijom mreže u Manđelosu i Čalmi trajno je rešen problem sa pritiskom, što će svakako uticati i na kvalitetnije snabdevanje vodom tokom leta.
Prema rečima Borislava Babića,v.d. direktora sremskomitrovačkog Vodovoda, dispečerska služba zadužena za monitoring stanja na terenu, neprekidno,24 sata prati isporuku vode ka potrošačima, potrošnju i pritisak u distributivnom sistemu, kako bi usled eventualnih problema,reakcija bila pravovremena.
– S obzirom na adekvatne mere koje preduzimamo tokom cele godine, ne očekujemo veće probleme u vodosnabdevanju – izjavio je v.d.direktora Babić.
Kada je reč o kvalitetu vode za piće,analize pokazuju da ona odgovara svim parametrima Pravilnika o higijenskoj ispravnosti, tako da potrošači mogu nesmetano i bez bojazni da je koriste.
Posebnu pažnju treba da obrate potrošači koji imaju lokalne sisteme vodosnabdevanja, naročito oni u Bosutu, Čalmi i Divošu, s obzirom na to da crpne stanice u ovim mestima raspolažu ograničenim količinama vode. Njima se preporučuje da racionalno i namenski koriste vodu kako bi je imali dovoljno za piće i osnovne životne potrebe. U slučaju da u ovim mestima dođe do nestanka vode, JKP Vodovod će uputiti cisternu za vodu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.