14.06.2017.
Intervju

Saša Bugadžija, načelnik Gradske uprave za infrastrukturu

Podvožnjak i bazen biće završeni ove godine

U Sremskoj Mitrovici privede se kraju radovi na izgradnji bazena i podvožnjaka. Očekuje se da će otvaranje bazena biti po završetku kupališne sezone, sredinom septembra, kao i da bi podvožnjak zvanično trebao biti otvoren za slavu grada, 8. novembra.
Vršilac dužnosti načelnika Gradske uprave za infrastrukturu i imovinu Saša Bugadžija za M novine kaže da je zadovoljan što su obezbeđena sredstva iz gradskog budžeta i sa drugih nivoa vlasti za završetak podvožnjaka i bazena, dve najveće investicije u gradu, ali ne zanemaruje ni činjenicu da napreduju radovi na izgradnji zgrade škole u Mačvanskoj Mitrovici i kanalizacije u Naselju Mala Bosna i Laćarku.
– Što se tiče podvožnjaka u poslednje vreme radovi su malo utihnuli, što su i građani sami primetili, ali to je samo zato što čekamo da se okonča javna nabavka za drugu fazu radova. Otvaranje ponuda je 18. juna. Sredstva za nastavak radova na podvožnjaku u iznosu od 80 miliona dinara je obezbedila Uprava za kapitalna ulaganja Vojvodine. Podvožnjak je probijen, završeni su oni najteži betonski radovi, a radovi koji nam predstoje su dosta lakši i brže će se realizovati – navodi Saša Bugadžija.

U okviru druge faze projekta izgradnje podvožnjaka biće izgrađena i dva kružna toka, kod „Horoskopa“ i „Elektrodistribucije“ i za njihovu realizaciju je obezbeđeno 30 miliona dinara iz Ministarstva privrede. Radiće se i pristupne saobraćajnice, postavljanje javne rasvete i na kraju sadnja zelenila. Načelnik ističe da je najvažnije da su sredstva za sve ove radove obezbeđena i moli građane za još malo strpljenja.
a i nabraja de će radovi u budućnosti obuhvatati izgradnju pristupnih saobraćajnica, atmosferske kanalizacije, postavljanje putne signalizacije, rasvete.
Svi oni koji prolaze pored hale Pinki mogli su da primete da je završena fasada na objektu bazena, postavljena je spoljašnja stolarija, a sledi uređenje enterijera bazena.
– Klimatizacija objekta je završena, radovi u mašinskoj sali su takođe pri kraju, ostaje da se postavi toplotna pumpa. Očekuje nas priključenje bazena na bunar sa termalnom vodom. Odmah zatim slede i radovi na enterijeru, postavljanje tuš kabina, svlačionica, rekvizita za bazen i opremanje prostorija. Radovi se za sada odvijaju bez problema i utvrđenom dinamikom. Nakon završetka radova na samom objektu bazena radiće se i na uređenju prostora oko bazena za čega je već obezbeđen projekat. Ovi radovi obuhvataće izgradnju parkinga, kao i prilaznog puta iz Kuzminske ulice. I za završetak bazena su obezbeđena sva sredstva, tako da očekujem da će kupanje na bazenu biti moguće već po završetku kupališna sezone na plaži – kaže načelnik Saša Bugadžija.
Zgrada nove škole u Mačvanskoj Mitrovici je izgrađena. Prošle godine dobijeno je devet miliona dinara iz Pokrajine za radove na školi, a očekuje se nastavak radova na daljem opremanju škole. Grad je za sredstva za nastavak radova na školi u Mačvanskoj Mitrovici konkurisao u ministarstvu i čekaju njihov odgovor.
Od načelnika Saše Bugadžije saznajemo da bi radovi na izgradnji hale za separaciju otpada na Regionalnoj deponiji „Srem – Mačva“, čija je vrednost oko 39 miliona dinara, do kraja jula trebali da budu okončani. Linija za separaciju otpada koja će biti instalirana u halu je skoro završena, a za potrebe hale za separaciju nabavljeni su kamion i utovarivač. Sredstva su obezbeđena preko Ministarstva poljoprivrede i životne sredine.
– Priča o regionalnoj deponiji koja je pokrenuta 2007. godine će sa početkom rada hale i linije za separaciju otpada biti zaokružena – kaže načelnik Saša Bugadžija.
Na kraju razgovora načelnik Gradske uprave za infrastrukturu i imovinu Saša Bugadžija ističe da je 2017. godina kapitalnih investicija, ali i da se pored ovih infrastrukturnih projekata radi i na pobošljanju kvaliteta građana u selima.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.