31.05.2017.
Aktuelno, Izdvojena vest

Novi predsednik Srbije Aleksandar Vučić položio zakletvu

Podrška Sremaca Vučiću

Pobednik predsedničkih izbora Aleksandar Vučić je na svečanoj sednici u Skupštini položio zakletvu, čime je Srbija danas i zvanično dobila novog šefa države. Podršku novom predsedniku Srbije pružili su i članovi sremskih odbora Srpske napredne stranke.
– Nemam sumnju u to šta mi je činiti za Srbiju i njene građane – moram da dam bukvalno sve – poručio je predsednik. Načelnik Generalštaba, general Ljubiša Diković, podneo je raport Vučiću, a bivši predsednik Tomislav Nikolić predao mu je državni pečat i predsedničku standartu.
Aleksandar Vučić je zakletvu položio držeći desnu ruku na Ustavu Srbije, koji je posebno izrađen za ovu priliku i koji mu je dala predsednica Ustavnog suda Vesna Ilić Prelić, i na Miroslavljevom jevanđelju – najstarijoj srpskoj knjizi.
Vučić je rekao da ne može da nađe dovoljno reči da objasni strah i nadu koje oseća dok preuzima dužnost predsednika. Znam da su mi potrebna dela mnogo više nego reči i da će mi sud biti izrečen kada budem završio mandat, naglasio je predsednik Srbije.
– Dela su potrebna više nego reči, a konačna reč i sud će biti rečeni kad budem završio sa ovom dužnošću – naglasio je predsednik Srbije.
Moje je da Srbiju, našu otadžbinu, naše ishodište i naš san, učinim boljom, srećnijom, sigurnijom i bogatijom zemljom, rekao je Vučić.
– Ne mogu to sam. Potrebno nam je svima zajedništvo. Ja ću svom svojom snagom raditi na zajedništvu – naglasio je predsednik Srbije ističući da je ispunio sve svoje političke ambicije, da je na izborima oborio sve rekorde te da „nema šta više da dohvati na tom nebu“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.