05.05.2017.
Aktuelno

Ministar Aleksandar Vulin u Rumi

Ministarstvo ulaže u Gerontološki centar „Srem“

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin posetio je danas Gerontološki centar „Srem“ u Rumi, za čije je opremanje i funkcionisanje Ministarstvo za rad od 2014. godine do danas izdvojilo skoro 13,5 miliona dinara.
GC „Srem“, koji je prošle godine obeležio četiri decenije rada, održava visok standard svojih usluga i korisnicima omogućava da u dobrim uslovima dostojanstveno provedu treće doba. Ministar Vulin izjavio je prilikom posete Gerontološkom centru u Rumi da će se u narednom periodu posebno voditi računa o poboljšanju kvaliteta usluga u ustanovama za stara lica.
Vulin je istakao da je politika Ministarstva da se državni gerontološki centri i domovi za stare ne smeju ni na koji način razlikovati od privatnih, ni po usluzi, ni po kvalitetu, i da mogu biti samo bolji.
Ulažemo značajna sredstva kako bismo to i realizovali i očekujem da se do kraja godine završi proces licenciranja u svim državnim centrima, što znači da će njihove usluge biti u skladu sa najvišim kriterijumima, ukazao je on.
Prema njegovim rečima, resorno ministarstvo vodi računa o kvalitetu usluga, ali i o standardu korisnika, zbog čega se cena smeštaja u domovima nije povećavala od 2015. godine.
Smatrali smo da ne treba da opterećujemo naše korisnike višim cenama, objasnio je ministar, istakavši da je zadatak države da vodi računa o tome da se kvalitet usluga ne smanjuje, bez obzira na to što se cene ne povećavaju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.