03.05.2017.
Aktuelno

Opšta bolnica Sremska Mitrovica

Donacija Srba iz Amerike

Dečje odeljenje mitrovačke bolnice nedavno su posetili gosti iz Sjedinjenih Američkih Država, Srbi koji godinama žive i rade u toj zemlji i članovi su humanitarne neprofitne organizacije „Sama“ (srpsko-američka medicinska asocijacija).
Kako je prilikom posete naglasio njen predsednik Ivan Aksentijević, organizacija okuplja naše ljude različitih profesija i zanimanja, a cilj im je da pomognu zdravstvenim ustanovama u Srbiji, opremom i medicinskim materijalom koji je neophodan.
– Donacija našoj bolnici vredna je nešto preko hiljadu evra i sastoji se od dva priključka za centralni kiseonik, najčešće primenjivan lek u hitnim stanjima kod dece: kriza svesti, asmatični napad, respiratorna i druga disajna oboljenja – objašnjava načelnica Službe pedijatrije dr Ljiljana Bančević i dodaje da će ovaj vredan poklon doprineti unapređenju u lečenju najmlađih pacijenata u hitnim stanjima.
Koliki je značaj ove donacije, uverio se i direktor mitrovačke bolnice dr Živko Vrcelj, istakavši da, kada je reč o lečenju najmlađih pacijenata, svaka reakcija mora biti pravovremena i zato je osposobljavanje centralnog kiseonika u prijemnoj ambulanti od neprocenjive važnosti.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.