26.04.2017.
Društvo

Dom zdravlja u Inđiji

Rešavanje finansijskih problema

Nasleđena dugovanja u inđijskom Domu zdravlja jedan su od najvećih problema sa kojima su se suočili predstavnici lokalne samouprave odmah po preuzimanju odgovornosti za sve stanovnike inđijske opštine u junu 2016. godine. Nije bilo lako suočiti se sa problemom koji se odnosi na preko 250 miliona dinara dugovanja prema farmaceutskim kućama i radnicima za putne troškove. I danas predstavnici Opštine Inđija aktivno učestvuju u rešavanju finansijskih problema u Domu zdravlja „Dr Milorad Mika Pavlović“, što je nedavno potvrdio i predsednik Opštine Vladimir Gak.
On je rekao da su 18. aprila razgovarali sa radnicima koji su u prethodne tri godine ostali bez putnih troškova, kako bi našli „zajednički jezik“.
– Mi nismo krivci za probleme u Domu zdravlja, ali smo dužni da ih rešavamo. Imali smo 18. aprila sastanak sa radnicima i pokušali smo da im objasnimo situaciju u kojoj se ova ustanova nalazi. Ujedno, i da pošaljemo poruku da niko nikoga ne želi da prevari, već da „jezikom činjenica“ kažemo da, kada blokirate račun svoje sopstvene ustanove, ne možete očekivati da se redovno izmiruju plate – objasnio je Gak i dodao da je trenutni dug prema radnicima, kojima putni troškovi nisu isplaćivani unazad tri godine, oko 42,5 miliona dinara.
– Činjenica je da putni troškovi treba da budu isplaćeni, ali isto tako treba da postoji volja i želja da se problemi reše na razuman način. Ubeđen sam da ćemo najveći deo problema koji se tiču finansija u Domu zdravlja rešiti do kraja ove godine. Već smo vratili jedan značajan deo dugovanja prema tri velike farmaceutske kuće. Ipak, ostaje nam najveći poverilac, a to je veledrogerija „Feniks“. Trenutni dug Doma zdravlja prema njima je 115 miliona dinara, ne računajući kamate. Zato je potreban neki vid razumevanja od strane radnika, želja da se taj problem reši, ali i strpljenja moramo svi zajedno imati, jer u suprotnom probleme nećemo rešiti – ističe Gak.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.