26.03.2017.
Aktuelno

Art Trema Fest u Rumi

Proglašeni najbolji

Sinoć je završen jubilarni 20. Art Trema Fest, koji se već dve decenije organizuje u Rumi. Ova manifestacija za cilj ima da afirmiše rad studentskih umetničkih akademija u regionu prikazujući njihove ispitne, diplomske i profesionalne produkcije, kao i kamerne profesionalne predstave koje nastaju u saradnji sa pozorištima, nezavisnim teatarskim asocijacijama i ustanovama kulture.
U prvom segmentu „Trema u martu“ rumska publika je od 22. do 25. marta videla sedam od ukupno 92 predstave koje su bile prijavljene na konkurs, što samo ukazuje na ugled koji je ovaj festival tokom godina sticao.
U sastavu stručnog žirija koji su pratili ovogodišnji Art Trema Fest i imali taj težak zadatak da proglase najbolje su bili glumica Ana Sofrenović, teatrolog mr Miroslav Radonjić i reditelj Andraš Urban.
U kategoriji kamernih formi Plaketa za najbolju predstavu pripala je predstavi „Ukalupljivanje“, Zlatna maska za najbolju mušku ulogu pripala je Vasilu Duevu iz Bugarske za predstavu „Sve na stolu“, a Zlatna maska za najbolju žensku ulogu pripala je Mileni Živanović u predstavi „Duet“. Zlatna maska za najbolji autorski projekat dodeljena je predstavi „Duet“, a Zlatna maska za najbolju režiju Tei Puharić za predstavu „Odlazni terminal“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.