23.03.2017.
Aktuelno, Izdvojena vest

Ruma

„Hačinson“ otvorio novi pogon

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je danas u Rumi svečanom otvaranju novog proizvodnog pogona francuske fabrike „Hačinson“, koja se bavi proizvodnjom gumenih creva za rashladne uređaje na automobilima. Vučić je podsetio na to da je pre godinu dana, na otvaranju fabrike, izrazio nadu da će se broj od 200 zaposlenih povećavati, što se i obistinilo, budući da ih sada ima 447.
On je takođe iskazao očekivanje da će do kraja naredne godine taj broj dostići 1.000 zaposlenih, naglasivši da su podrška i poverenje građana ključni jer bez toga ne bi bilo većine fabrika u Sremu.
Svečanom otvaranju novog pogona, pored premijera, prisustvovali su i predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, ministar privrede Goran Knežević, predsednik Opštine Ruma Slađan Mančić i direktor fabrike „Hačinson“ Olivije Šato.
Investicije Hačinsona u Rumi trebalo bi da dostignu oko 7,3 miliona evra, a Vlada Srbije se obavezala da će finansirati izgradnju prečistača za tu kompaniju, čija je predračunska vrednost oko 900 hiljada evra.
Hačinson snabdeva automobilske gigante poput Mercedesa, Fijata, Suzukija i Renoa.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.