12.03.2017.
Aktuelno

Susret planinara na Fruškoj gori

Tradicionalna, 22. po redu, manifestacija Osmomartovski susret planinara na Fruškoj gori održan je u Vrdniku.
Ova smotra okuplja planinare iz skoro cele bivše Jugoslavije, a počela je na stadionu FK Rudar, gde su se planinari prijavljivali za učešće, a ljubazni domaćini ih od hladnog vetra štitili vrućim čajem.
Prisutne su u ime domaćina pozdravili Lazar Pilipović-Beli, sekretar Sportskog saveza Opštine Irig, Smajil Mašić – Smaja, predsednik Planinarsko smučarskog društva Zmajevac iz Vrdnika koje je kao i svake godine organizator smotre, i Miodrag Bebić, zamenik predsednika Opštine Irig.
Oni su okupljenim planinarima poželeli još jedno lepo druženje a tradicionalni planinarski pozdrav „vedro“ kao da je uticao da sunce pobedi oblake nad Vrdnikom.
Manifestaciju je svečano otvorio proslavljeni vaterpolo reprezentativac i predsednik Sportskog saveza Srbije Aleksandar Šoštar, istakavši važnost bazičnih sportova i amaterskog bavljenja sportom. Upravo takav sport je planinarenje, kojim se mogu baviti i najmlađi ali i oni u poznijem životnom dobu, a zajednička im je ljubav prema boravku u prirodi i uživanje u njoj.
Šoštareve reči dobile su potvrdu u činjenici da najmlađi učesnik smotre ima jedva godinu dana, a najstariji je duboko zagazio u devetu deceniju života.
Nakon odigranog planinarskog kola, planinari su se, predvođeni vodičima, uputili ka Fruškoj gori, putem dve planinarske staze koje se razlikuju po dužini i težini. Cilj obe staze bio je na Zmajevcu, gde se uz planinarski pasulj, pesmu i igru, druženje dugogodišnjih prijatelja nastavilo.

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.