09.03.2017.
Društvo

Premijer nemačke pokrajine Hesen Folker Bufije u Staroj Pazovi

Poseta rodnom kraju

U poseti Opštini Stara Pazova 27. februara boravila je višečlana delegacija savezne nemačke pokrajine Hesen, koju su predvodili premijer Folker Bufije i predsednik Parlamenta ove pokrajine Norbert Kartman.
U Novoj Pazovi delegaciju, u kojoj je bio i ambasador Nemačke u Srbiji Aksel Ditman, dočekali su predsednik Opštine Stara Pazova Đorđe Radinović, zamenik predsednika Milan Beara i predsednik Saveta mesne zajednice Nova Pazova Željko Madžarević sa saradnicima.
Zajedno sa domaćinima, premijer Bufije je obišao Novu Pazovu i ulicu u kojoj su pre Drugog svetskog rata živeli njegovi preci. U srdačnom razgovoru sa predsednikom Opštine Đorđem Radinovićem, Bufije je istakao veliki značaj očuvanja tradicije i kulturno – istorijskog nasleđa svih naroda koji su živeli na teritoriji opštine Stara Pazova, te pohvalio trud lokalnog rukovodstva na tom polju.
Prvi čovek staropazovačke Opštine se zahvalio gostima na poseti i naglasio da je izuzetna čast što je staropazovačku opštinu posetio premijer jedne od najrazvijenijih pokrajina u Nemačkoj.
– Očuvanje kulturno – istorijskog nasleđa tradicija je koju naša lokalna samouprava neće prekidati. Bogata istorija ovog podneblja pokazuje da su u našoj opštini rasli i stasavali veliki ljudi, što dokazuje i poseta premijera, jedne od najrazvijenijih nemačkih pokrajina, gospodina Folkera Bufijea. Nadam se da će nam ponovo doći u posetu i to na više dana, kako bi im pokazali sve lepote, ali i privredne potencijale naše opštine. Mislim da je ovo početak još jedne u nizu saradnje sa gradovima i pokrajinama iz Evrope – istakao je predsednik Opštine Stara Pazova Đorđe Radinović.
Nakon obilaska Ulice Nikole Grulovića, u kojoj je rođena majka premijera Bufijea, delegacije su posetile i Odeljenje dečije biblioteke, gde su gosti mogli da se upoznaju sa istorijskim razvojem Nove Pazove. Nadajući se ponovnom skorom susretu, predsednik Radinović je gospodinu Bufijeu uručio prigodan poklon, urbanističku kartu naselja Nova Pazova, kao i knjigu o istorijskom razvoju ovog naselja, u kojem je pre Drugog svetskog rata živeo veliki broj Nemaca. Opština Stara Pazova već ima dobru saradnju sa još jednom, veoma razvijenom, nemačkom pokrajinom Baden – Virtemberg, sa kojom radi na realizaciji projekata iz oblasti zaštite životne sredine.

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.