09.03.2017.
Poljoprivreda

Kineska delegacija u Sremskoj Mitrovici

Saradnja u oblasti poljoprivrede

Sremsku Mitrovicu je 6. marta posetila kineska privredna delegacija iz grada Hudžou (Huzhou), u cilju pronalaženja mogućnosti investiranja u oblasti poljoprivrede. Sastanak je održan u Gradskoj kući, kojem je pored predstavnika lokalne samouprave, prisustvovao i ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine Branislav Nedimović.
– Tema naše posete jeste poljoprivreda i vodni resursi. Naša delegacija došla je ovde da istraži mogućnost saradnje u oblasti poljoprivrede i upravljanja vodnim resursima. Cilj posete Sremskoj Mitrovici i Srbiji jeste jačanje saradnje i razmena iskustva u oblasti poljoprivrede – rekao je član kineske delegacije Zhu Kunmin.
Tomislav Janković, predsednik Skupštine Grada Sremska Mitrovica izjavio je da su gostima iz Kine predstavili potencijale Sremske Mitrovice.
– Razgovarali smo o svim potencijalima koje Grad Sremska Mitrovica ima u oblasti poljoprivrede. To je pre svega proizvodnja hrane, navodnjavanje, ali i izvoz naših proizvoda u Kinu. Svedoci smo da se saradnja između Kine i Srbije u poslednjih godinu do dve dana podiže na viši nivo. Nadamo se da će kineske investicije biti prisutnije kako u Sremskoj Mitrovici, tako i u Vojvodini i čitavoj Srbiji – rekao je Janković.

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.