Aktuelno, Izbori 2017, Izdvojena vest

Aleksandar Vučić u Sremskoj Mitrovici

Srbija pripada građanima, njome neće vladati tajkuni

Лидер Српске напредне странке и председнички кандидат странака владајуће коалиције Александар Вучић одржао је 3. марта предизборни митинг у Пословно спортском центру „Пинки“ у Сремској Митровици. Окупљеним грађанима рекао је да је у Сремској Митровици као председник Владе Србије био седам пута и притом је пет пута отварао нове погоне и фабрике. Исто тако више пута је био и у другим сремским општинама.

Вучић је изјавио и да зна да многи у Србији нису задовољни и да желе, очекују и заслужују много више.
– То не морају да ми говоре они којима је до јуче главни посао био да да ли ће да живе у најскупљем апартману на Менхетну или ни други који никада нису изашли из скупоцених канцеларија у центру Београда. Увек сам живео са својим народом и знао његове муке – рекао је Вучић и поручио да је Србији потребна стабилност и континуитет.
Он је подвукао да Србија није постала сиромашна у последњих пола године или годину дана.

– Ми смо 1930. били сиромашнији од Хрватске и Словеније, а у последње три године почели смо да смањујемо разлику. И даље су они богатији од нас, али у 2016. први пут имамо већи раст од њиховог, први пут имамо већи извоз у Хрватску, него у Србију. Србија је сада, после много деценија почела поново да побеђује, има највећи економски раст, најмањи дефицит и инфлацију, и у наредним годинама повећаваћемо плате и пензије. Неки би да то сруше и поново дођу на власт и да поново све поделе са најгорим тајкунима – истакао је Вучић и поручио да им неће дати да то поново учине.
Према његовим речима, они који су све то уништили, сада, када све почиње да ради и да се људи запошљавају, ћуте и не радују се успеху.

– Успех не признају они који су уништили земљу, који не верују у своју земљу, у своје раднике, сељаке, не верују у свој народ – рекао је председнички кандидат СНС-а и подсетио да су, када је нови власник Митроса Јохан Герлингер дошао да разговарају о инвестицији, његови политички противници рекли да „лажу Вучић и Недимовић“, а када је отворена фабрика говорили су да она уствари и не ради и да нема запослених.

Он је изразио захвалност пензионерима јер су, како каже, имали највише стрпљења за своју државу пошто „знају шта је држава“, најавивши да ће пензије у наредном периоду знатно бити увећане захваљујући привредном расту Србије.
Вучић је истакао да се мора очувати мир и стабилност, те да никоме неће дозволити да од Србије праве Украјину или Македонију, јер Србија припада грађанима.

– Овде ће да буде мир и поредак, свидело се то или не многим тајкунима, многим страним центрима моћи. Неће Србијом да управља ниједна амбасада, већ народ који изабере своје представнике. Слобода наше земље и њена независност су највише вредности које наш народ може и треба да брани, али многе државе желе што слабију владу и председника Србије, како би, као у луткарском позоришту, могли да управљају њеним руководством и доносе другачије одлуке – изјавио је Александар Вучић.

Ж. Петрас

Осврнувши се на дешавања у Скупштини Србије током говора високе представнице Европске уније Федерике Могерини, Вучић је казао да је он ставове Србије мирно изнео Федерики Могерини истичући да ће се увек најснажнијим аргументима борити за земљу.

– Могли сте да видите да неки вичу, а ја сам ставове Србије рекао Могерини мирно. Видели сте неке друге који стално плачу као Калимеро, и најстрашније речи употребљавају против мене, њих ће бити 15 против мене, а шта је то њихов програм осим бесмислених лепих жеља – казао је Вучић.
Подршку Вучићу пружили су и његови коалициони партнери.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.