19.01.2023.
Društvo

ВРЕДНА ДОНАЦИЈА ГРАДА СРЕМСКА МИТРОВИЦА ЗА ШОСО „РАДИВОЈ ПОПОВИЋ“

Донирано комби возило за превоз ученика

Град Сремска Митровица је обезбедио још једно комби возило за Школу за основно и средње образовање „Радивој Поповић“, које је намењено превозу ученика и корисника дневног боравка и личних пратилаца. Вредност ове донације је око 1,8 милиона динара. У понедељак 16. јануара в. д. начелника Градске управе за социјалну заштиту и заштиту животне средине, Дражен Риђошић, уручио је кључеве комби возила директору школе, Неговану Николићу.

– Ђацима ће бити много лакше, брже и једноставније да долазе од куће до школе и назад, али и самим личним пратиоцима, који иду са њима. Локална самоуправа обезбеђује преко 52 милиона динара за услуге дневног боравка и 800.000 динара за путни трошак ђака и личних пратилаца. Ми ћемо и даље ослушкивати шта је то потребно нашим суграђанима и трудити се да спроведемо у дело, изјавио је Риђошић.

Опремљен кабинет за животне вештине

 Опремљен је и адаптиран простор за одржавање наставе животних вештина. Наиме, ђаци основношколског узраста похађају те часове као изборни предмет, а средњошколцима је то секција. У кабинету уче се руковања уређајима и кућним апаратима, слично некадашњим часовима домаћинства.

– Ово је на неки начин тренинг животних вештина. Кабинет има потребну опрему за то, а одржаваћемо у њему како групне, тако и индивидуалне радионице. Поред стицања поменутих вештина, развијаћемо код полазника социјализацију, комуникацију и емоционалне вештине, истакла је Тамара Иванов, стручни сарадник и организатор практичне наставе.

Школа је до сада користила два комби возила за превоз ученика и корисника дневног боравка. Како је речено у школи, ученици када изађу из система образовања, укључују се у функционисање дневног боравка, а све ове услуге су за њих потпуно бесплатне.

– Новим возилом нам је омогућено да већ од 7 сати ујутру креће једна линија из Сремске Раче, друга превози децу из Мачве и трећа линија саобраћа у граду. Превозимо око 40 ученика и корисника дневног боравка. До сада смо то постизали и са два, али се дешавало да нам деца касне, па дођу у 10 или 11 сати тек у боравак, што није било добро. Са три комбија већ ће сва деца бити превезена до 9 сати. Драго ми је што је град препознао наше потребе, казао је директор, Негован Николић.

Из школе су потврдили да је добијена и грађевинска дозвола за проширење дневног боравка, за додатних 480 квадратних метара.

А. Дражић

Фото: Б. Туцаковић

 

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.