17.06.2021.
Sport

ГЖОК „СРЕМ“

Шампионке у предпионирској категорији

Финални турнир Првенства Србије у одбојци у категорији предпионирки одржан је прошлог викенда у фискултурној сали Митровачке гимназије. Том приликом, такмичарке Градског одбојкашког клуба „Срем“ су у финалу освојиле прво место, савладавши „Тент“ из Обреновца. Поред снажне подршке навијача, шампионке су са трибина бодрили министар пољопоривреде и потпредседник Владе Србије Бранислав Недимовић, градоначелница Светлана Миловановић и начелник Градске управе за спорт и културу Васиљ Шево.

– Након првог места у предпионирском Првенству Војводине, одбојкашице Градског женског одбојкашког клуба „Срем” су освојиле и Државно првенство, што је заиста велики успех и то је круна једне више него успешне сезоне. То је прилика да се промовиише ГЖОК „Срем“, који се показао као добар организатор оваквих такмичења. Турнир је сам по себи високог квалитета, учествовало је 12 квалитетних клубова. Овом приликом бих хтео да се захвалим Одбојкашком савезу Србије што је дао прилику ГЖОК „Срем“ да оргнизује овакву спортску манифестацију. Хвала клубовима који су дошли, надам се да ће доћи још који пут, да ће понети веома лепе утиске из нашег града. Град Сремска Митровица је град спорта и ми ћемо увек хтети преко спортског удружења или преко Градског спортског савеза да учествујемо и да будемо организатори оваквих манифестација, односно свих манифестација где се промовише спорт, фер-плеј и другарство, изјавио је Шево.

Слободан Стојиљковић, председник Градског женског одбојкашког клуба „Срем” казао је да је турнир протекао у најбољем реду.

– После успешно два  организована турнира, првенства Војводине за млађе категорије, Одбојкашки савез Србије доделио је Градском женском одбојкашком клубу „Срем“ организацију Првенства Србије за категорију млађих пионирки. Током три дана организације турнира, све је прошло беспрекорно.  Сви су јако задовољни. Надам да ћемо и убудуће добијати организације турнира и да ћемо их освајати, као што смо то учинили и данас, рекао је Стојилковић.

З. Поповић

фото: Б. Туцаковић

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.