07.12.2023.
Sport

DEJAN SANTRAČ, PREDSEDNIK SUDIJSKE KOMISIJE FUDBALSKOG SAVEZA SRBIJE OBIŠAO FK „NAPREDAK“ U ŽARKOVCU I „JADRAN U GOLUBINCIMA“

Nova oprema za fudbalere


Dejan Santrač, predsednik sudijske komisije Fudbalskog saveza Srbije je 29. novembra sa načelnikom Opštinske uprave u Rumi, Dušanom Ljubišićem, obišao FK „Napredak“ u Žarkovcu. On je rekao da su, do sada, Branislav Nedimović, Nikola Lazić, direktor mlađih kategorija i on obišli preko 100 vojvođanskih klubova. Svaki klub je prilikom tih poseta dobio i određenu sportsku opremu u vidu rukavica, lopti i dresova.
– U Žarkovcu imamo klub sa bogatom sportskom tradicijom, ali nažalost, ima problem da završi takmičenje. Kroz razgovor sam saznao da su se reorganizovali i da će naći način da se bolje snađu na proleće. Klub će imati podršku lokalne samouprave, kao i našu, jer je bitno da se klubovi ne gase. U svakoj sredini treba da postoji mesto okupljanja ljudi i dece oko sporta, deca treba da imaju prostor da budu na otvorenom, da se bave sportom i rekreacijom ili da jednostavno gledaju fudbal, a ne da budu u zatvorenom prostoru sa kompjuterom i telefonom, rekao je Santrač.
Predsednik Opštinskog fudbalskog saveza Siniša Sremac podržao je ovu kampanju FSS da se obilaze manji klubovi kojima se istovremeno donira i odgovarajuća oprema.
– Ova odluka o obilasku klubova je izuzetno važna. Klubovima je važna i oprema koja je potrošna roba i stalno postoji potreba za njenom nabavkom.
Klubovima znače ovakve posete i podrška koja im se pruža, rekao je Sremac.
Santrač u Golubincima
Predsednik Sudijske komisije FSS Dejan Santrač posetio je fudbalski klub „Jadran“ u Golubincima i tom prilikom uručio je donaciju u vidu sportske opreme i lopti. Ova oprema je od velikog značaja za klub jer će doprineti boljem funkcionisanju u borbi za bodove u Vojvođanskoj ligi. Predsednika Sudijske komisije dočekalo je rukovodstvo „Jadrana“ i predstavnici opštine Stara Pazova, na čelu sa predsednikom Đorđem Radinovićem. Tokom boravka u Golubincima Santrač je istakao da je teren u odličnom stanju, a za te zasluge pohvalio je predsednika opštine jer od kad je on na čelu ove lokalne samouprave, mnogo je urađeno za sport, a naročito je uloženo u fudbalsku infrastrukturu.
Opština Stara Pazova vodi računa o svim sportskim klubovima na njenoj teritoriji, a od naredne godine više će se pažnje posvećivati školskom sportu.


EMN

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.