24.09.2023.
Aktuelno, Izdvojena vest

ŠID

Ekipe i dalje na terenu, situacija se stabilizuje


Usled jakog nevremena koje je opštinu Šid zahvatilo u subotu poslepodne i uveče, pala su tri stuba dalekovoda i to je uzrokovalo nestanak struje u celoj opštini, a potrošači su bili i bez vode. Na teren su odmah izašle sve nadležne službe Elektromreža Srbije, kao i lokalna preduzeća. Situacija se stabilizuje. Najteže u Bačincima, jer je na tom mestu pričinjena najveća materijalna šteta. Snažni napori su uloženi, da se vrati električna energija u svih 11.000 domaćinstava. U ataru sela ekipe Elektromreže Srbije sa lokalnim rukovodstvom, posle neprospavane noći uspelI su da vrati električnu energiju jednom delu stanovnika šidske opštine.
“U toku noći je instalirano 12 aggregate na svim crpnim stanicama na našoj teritoriji, te od 7 časova ujutru svi stanovnici image stabilizovano vodosnabdevanje. Trenutno su u toku radovi na podizanju subova Elektromreže Srbije.” – potvrdio je Zoran Semenović predsednik Opštine Šid.
Na teren su tokom noći izašli i pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, koji i sada obezbeđuju ulaz u atar Bačinaca gde je stradala elektromreža, radi bezbednosti stanovništva.
“Ovde su sve ekipe Elektromreže Srbije, iz Valjeva, Kruševca, Beograda i Novog Sada. Uslovi su teški zbog toga što nas očekuje dan sa crvenim meteoalarmom, ekipe trebalo bi da rade na visini od 36 metara, a svaki ovaj havarijski stub ima visinu jednog prosečnog solitera. Niko ne može da zamisli kako izgleda kada za jedan dan podižete celo havarisano mesto, obezbeđujete dokumentaciju i temelj da takav stub može da se podigne.” – poručila je Jelena Matejić generalni direktor Eletkromreže Srbije.
Zbog prekida isporuke električne energije usled nevremena otežan je i saobraćaj preko graničnih prelaza Batrovci i Šid, za teretna vozila, s obzirom na to da je onemogućen rad špediterskim službama.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.