22.09.2023.
Aktuelno, Sport

SVEČANO OTVORENA REKONSTRUISANA FISKULTURNA SALA OSNOVNE ŠKOLE „SLOBODAN BAJIĆ PAJA“ SREMSKA MITROVICA

Najbolji uslovi za buduće šampione

Učenici Osnovne škole „Slobodan Bajić Paja“ od 22. septembra časove fizičkog vaspitanja pohađaju u rekonstruisanoj fiskulturnoj sali, na njihovo zadovoljstvo i njihovih nastavnika.
– Učenici naše škole od sada imaće časove fizičkog vaspitanja u potpuno obnovljenoj, rekonstruisanoj i modernizovanoj sali za fizičko. Mnogo se zahvaljujem Gradu Sremska Mitrovica i Pokrajinskog vladi za odobrena finansijska sredstva u iznosu od pet i po miliona dinara za rekonstrukciju poda naše sale. Škola neguje sportski duh i svima je poznato da učenici postižu zavidne rezultate, rekla je direktorica škole, Marija Han.

Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu zajedničkim naporima je sa Gradom Sremska Mitrovica obnovio više sportskih terena i sala u prethodnom periodu, podsetio je zamenik gradonačelnice, Petar Samardžić.
– Prošle godine je završena rekonstrukcija sportskog igrališta i terena u Osnovnoj školi „Branko Radičević“ u Bosutu, ove godine su još uvek u toku radovi na rekonstrukciji fiskulturne sale u Noćaju. Završena je rekonstrukcija terena u dvorištu škole u Zasavici I i na red je došla škola „Slobodan Bajić Paja“, gde je rekonstruisana čitava fiskulturna sala. Ovakve investicije su od velikog značaja, jer se radi o ulaganjima u decu, školstvo i sport. Nadam se da će upravo ovakva investicija izroditi i sportske šampione koji će Sremsku Mitrovicu i našu zemlju predstavljati u celom svetu, izjavio je Petar Samardžić.
Povodom svečanog otvaranja sale učenici su odigrali prijateljsku utakmicu sa basketašicama iz škole „Jovan Jovanović Zmaj“, koje su nedavno sa „Školarijade“ u Brazilu donele bronzana odličja.
Ulaganja u „Bajićevu“ se ovde ne završavaju. Naime, odobrena su novčana sredstva od Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje u iznosu od 10,4 miliona dinara za spoljašnje radove na školi i obnovu fasade.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.