Aktuelno, Ekonomija

SREMSKA MITROVICA: PODELA PENZIONERSKIH KARTICA

“Mačak”, pozorište, muzej, pekare… Gde se može koristiti penzionerska kartica?


Grad Sremska Mitrovica je u saradnji sa PIO fondom ušao u nacionalni program Penzionerskih kartica, zahvaljujući kojima će najstarijim sugrađanima biti omogućeno da ostvare određene popuste i dodatno uštede svoj novac. Podela prvih 4.000 kartica je počela, a ukupno se prijavilo na teritoriji Sremske Mitrovice oko 20.000 penzionera. Oni će kartice moći da koriste u društveno odgovornim kompanijama i institucijama sa kojima je PIO fond potpisao ugovore.
Na šaltere filijale Fonda PIO javili su se prvi penzioneri, koji kažu, s nestrpljenjem čekaju prvi oktobar, dan kada će početi upotreba kartica. Među njima je Živorad Matić, koji kaže da će karticu nositi svuda sa sobom i da će njegovom kućnom budžetu ona mnogo doprineti, u smislu uštede na namirnicama. Sličnog stava je i Vladimir Čović, koji kaže da prima penziju u visini od 37.000 dinara, te će mu penzionerska kartica dobro doći i nada se da će se još veći broj društveno odgovornih kompanija priključiti programu.
Dobra vest je i to da će mitrovački penzioneri imati priliku da koriste kartice i u ustanovama kulture na teritoriji svoga grada.
“Karticu će moći da koriste i u Muzeju Srema, pozorištu, Turističkoj organizaciji, sportskom centru “Pinki” i apoteci u okviru Opšte bolnice. PIO je sa njima već potpisao ugovor, navela je gradonačelnica Svetlana Milovanović.
Penzioneri ne bi trebalo da brinu, jer je za sada isporučen prvi kontigent kartica, ona će blagovremeno pristizati i biti podeljene, te niko neće zakasniti za prijavu. O tome će korisnici biti obavešteni SMS porukama, odnosno putem elektronske pošte. Vrlo je važno napomenuti da će po dobijanju rešenja o penziji i novi korisnici moći da se prijave.
“Posebno bih apelovao na to da penzioneri sačekaju da dobiju obaveštenje o preuzimanju kartice, jer su dolazili i oni koji još uvek nisu na redu, pa su se stvarale gužve. Reč je o postupku koji traje i bez obzira što kartice počinju da važe od prvog oktobra, oni novi penzioneri mogu da se prijave kada to postanu, naveo je Zoran Berežni, direktor filijale Fonda PIO u Sremskoj Mitrovici.

Sporazume kojima će se omogućiti popusti za robu i usluge potpisali su
DOO za trgovinu „MAČAK M&D“ Sremska Mitrovica,
Društvo za proizvodnju promet i usluge „PIT STOP GIZ“ DOO Sremska Mitrovica,
„AUTO-MOTO KLUB SREM“ DOO Sremska Mitrovica,
POKRET GORANA Sremska Mitrovica,
Trgovinsko pekarska radnja „PALANKA“ Sremska Mitrovica,
Trgovina na malo „AGRO CENTAR SM“ Sremska Mitrovica.

Javni privredni subjekti koji su se ovom prilikom uključili u projekat
Penzionerska kartica su:
APOTEKARSKA USTANOVA Sremska Mitrovica,
Biblioteka “Gligiroje Vozarović”
Turistička organizacija Grada Sremska Mitrovica
Muzej Srema,
Poslovno-sportski centar „Pinki”
i Pozorište „Dobrica Milutinović“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.