Aktuelno

Vina iz Srema u ruskim restoranima

Nakon posete ruskih somelijera našem gradu efekatje već vidljiv, s obzirom na ta da su se srpska vina, a posebno vina sa teritorije Srema, uveliko našla u ruskim vinotekama i restoranima.
U grupi ruskih stručnjaka iz oblasti vinarstva bila je i Viktorija Žandarova, koja je završila prestižnu somelijersku školu, a glavni je menadžer u vinariji „Repinski 24″  koja se nalazi u sklopu prestižnog letovališta u Sankt Peterburgu. Vina iz Srema našla su se upravo u ovoj vinariji.
Somelijer prestižnog restorana „Stroganoff Steak House ” u Sankt Peterburgu Maksim Gladkov uvrstio je vino iz Srbije na vinsku kartu ovog restorana, najvećeg u Rusiji i jednog od najvećih u Evropi.
Margita Moršinina, koja je takođe bila deo grupe koja je posetila naš grad, menadžer je kompanije za uvoz vina “Vinicom”, koja je kupila vina od 6 vinarija iz Srbije, među njima i sremska vina. „Vinicom” ima svoja predstavništva i u Moskvi i u Sankt Peterburgu.
I Evgenij Šamov i Marina Tonkova posetili su Sremsku Mitrovicu u okviru studijskog putovanja. Oboje su profesionalni nastavnici u vodećoj somelijer školi „Enotria” u Sankt Peterburgu i dobitnici brojnih nagrada u oblasti somelijerstva. Marina drži poseban kurs o balkanskim vinima.
Podsećanja radi, predstavnici Udruženja somelijera Rusije i Udruženja somelijera Sankt Peterburga posetili su Sremsku Mitrovicu sa ciljem da se sremska vina nađu na vinskim kartama velikih ugostiteljskih objekata u Rusiji. Njih je dočekao u Turističkom info-centru Petar Samardžić, zamenik gradonačelnice. Tom prilikom ruski somelijeri imali su priliku da degustiraju vina najprepoznatljivijih vinarija sa ovih prostora.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.