24.05.2023.
Aktuelno

SREMSKA MITROVICA

„Aska i vuk“ predstava za decu

ASKA I VUK
predstava za decu
SUBOTA 27. maj 2023. u 12:00
Ulaz: 350 RSD
Velika scena Pozorišta „Dobrica Milutinović“
INFO: 615-115
Predstava je rađena po motivima pripovetke Ive Andrića. Po žanru ova predstava je kombinacija klasičnog baleta, lutkarstva i konvencionalne glume. Ovo delo Ive Andrića je vrlo specifično, ona je i umetnička basna i bajka i novela puna simbola.
Predstava je nastupila: na pozorišnom maratonu srpskih profesionalnih pozorišta u Leskovcu 2009, na Međunarodnom dečjem festivalu u Subotici 2010, na dečjem festivalu «Pozorišni val 2012» u Petrovcu na moru a u okviru «Budva Grad Teatra».
U ulozi Aske se pojavljuje profesionalna balerina Tanja Damjanovski, sa završenom baletskom školom „Lujo Davičo“ i Megatrend univerzitetom, sa iskustvom rada u beogradskom Narodnom pozorištu i članom Udruženja baletskih umetnika Srbije.
Ulogu vuka igra akademski glumac Predrag Kolarević, koji je, zajedno sa Tanjom, napisao i osmislio dramski tekst za ovu predstavu. Predrag je diplomirani politikolog Fakulteta političkih nauka u Beogradu, igrao je u mnogim pozorištima kao i u poznatim TV serijama, npr. „Porodično blago“ i raznim inostranim TV produkcijama.
Tu su i tri atraktivne lutke (lutka ovčice Aske, ovce Aje i lovca) koje akteri sporadično animiraju.
Vesela i energična klasična muzika Čajkovskog, Mocarta, Šopena i Šuberta dočarava atmosferu i definiše situaciju. Askini plesovi u stilu klasičnog baleta na ovu prelepu muziku u centru su pažnje.
Vuk koristi veliki dijapazon izražajnih sredstava, od komičnog teksta, preko nespretnih gestova, do smešnih načina zavijanja i lajanja kojima izražava svoj apetit i svoje ushićenje zbog Askine igre, što sve izaziva pažnju i dobro raspoloženje kod dece.
Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.