16.03.2023.
Sport

RUMA: NAGRADE I PRIZNANJA ZA NAJBOLJE U 2022. GODINI

Proglašeni najbolji sportisti u 18 kategorija

Najbolji sportisti rumske opštine za prošlu godinu proglašeni su na svečanosti koja je održana 10. marta u Kulturnom centru, u organizaciji Sportskog saveza opštine. Pored plaketa i priznanja, najboljim sportistima su uručene i novčane nagrade u iznosu od 15.000 i 10.000 dinara. Ove godine najbolji su nagrađeni u 18 kategorija.

Za najbolju pionirku je proglašena Maša Zorica iz Tekvondo kluba „Zmaj“, dok je najbolji pionir  Nemanja Simić  iz Džudo kluba „Sloven“.

Najbolja kadetkinja je  Arijana Ivanović iz Tekvondo kluba „Zmaj“, a kadet Stefan Simić iz Džudo kluba „Sloven“. Najuspešnija juniorka je Nikolina Kasap iz  Kik – boks kluba „RU 09“, a junior Stefan  Zubović iz Džudo kluba „Sloven“. Iz ovog kluba dolazi i najbolji trener a to je Branislav Bjelić.

Najbolja ženska  sportska ekipa je  Rukometni klub „Ruma“, a najbolja muška ekipa je Odbojkaški klub „Sloven“. Za najbolju seniorku je proglašena Jovana Mušicki iz TK „Zmaj“, dok su dva najbolja seniora Uroš  Madžarević iz  DŽK  „Sloven“ i Marko Vidaković iz Savate boks kluba „Ruma“. Najbolja osnovna škola je OŠ „Dušan Jerković“ Ruma, a najbolji pedagog je Ljiljana Orlović iz iste škole.

Najbolja srednja škola je Gimnazija „Stevan Ouzić“ a pedagog Vera Milovančević, takođe iz rumske Gimnazije. U kategoriji  najbolji sportski radnik proglašeni su Marko Pantović – FK „Jedinstvo“ Platičevo, Lazar  Kljajić – FK „1  Maj“ Ruma i Dejan Lovčanin, predsednik Udruženja „Sport za sve Most“.

Specijalna nagrada je uručena kuglašu Branislavu Viktoroviću za promociju Rume u sportu, Nenadu Jovanoviću za ostvarene rezultate u boksu i Sonji Bjelić za ostvarene rezultate u 2022. godini.

Nagrade za doprinos u sportu su dobili Vladimir Radić, za doprinos u razvoju sporta i rekreacije, Milan  Smiljanić za razvoj sporta  i   fizičke kulture, Crveni krst Ruma za doprinos sportu i Tijana Filipović za promociju rumske opštine.

Najboljim rumskim sportisima se obratio Stevan Kovačević, predsednik Skupštine opštine, koji je pohvalio sportiste za izuzetne rezultate kako na domaćem terenu, tako i na međunarodnim takmičenjima.

– To je potvrda da su se sva naša ulaganja u sport i u sportsku infrastruktu isplatila i da je investiranje u sport zapravo investiranje u zdrav život, u zdravu budućnost, na kraju investiranje u razvoj naše opštine, istakao je Kovačević i dodao da je ove godine lokalna samouprava za sport izdvojila 240 miliona dinra.

Po treći put za najbolju rumsku seniorku je proglašena tekvondistkinja Jovana Mušicki. Ona je na Prvenstvu Vojvodine osvojila prvo mesto, drugo na KUP-u Srbije , a četvrto mesto na Evropskom prvenstvu do 21 godine starosti.

– Upravo to mesto me je podiglo na neku višu lestvicu u seniorskoj kategoriji, to je i podstrek za buduće osvajanje medalja na evropskom i svetskom prvenstvu.  Mnogo mi znači nagrada, želela bih da se zahvalim i Ministarstvu sporta i Opštini kao i treneru i mojoj  majci koja me u svemu podržava, rekla je Jovana.

Po tradiciji, na ovoj svečanosti uručene su i nagrade Opštinskog      fudbalskog saveza: za najbolji fudbalski klub je proglašen GFK „Sloven“, dok je najbolji mladi igrač Srđan Cvetković iz FK „1.maj“.

Na ovoj svečanoj dodeli nagrada prisustvovali su i Jasmina Juras, predsednica Sportskog saveza Vojvodine, i Miloš Marković  iz Sportskog saveza Srbije. U umetničkom delu programa su nastupili članovi ANIP „Branko Radičević“ Ruma.

S. Džakula

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.