23.02.2023.
Ekonomija

PREDSEDNIK OPŠTINE PEĆINCI SINIŠA ĐOKIĆ

Za kapitalne investicije u komunalnu infrastrukturu milijardu dinara

Predsednik opštine Pećinci Siniša Đokić najavio je nove investicije u komunalnu infrastrukturu vredne više milijardu dinara. Kako je rekao, u završnoj fazi realizacije su projekti izgradnje kanalizacionih mreža u Ogaru, Brestaču i Deču, a za kanalizacije u Ogaru i Brestaču se vrlo brzo očekuje i raspisivanje tendera.

– Ove dve kanalizacione mreže će biti priključene na prečistač u Pećincima za koji pripremamo projekat proširenja, dok će kanalizaciona mreža u Deču biti priključena na prečistač u Šimanovcima. Kanalizacione mreže koje su trenutno u izgradnji u Popincima i Prhovu, vredne 616 miliona dinara, biće priključene na pećinački prečistač. Birno je naglasiti da su u pećinačkoj opštini sve do sada izgrađene kanalizacione mreže priključene na prečistače otpadnih voda i da nema izlivanja kanalizacionog otpada u vodotokove, što je čest slučaj u drugim sredinama – izjavio je Đokić i dodao da se priključenjem svih kanalizacionih mreža na prečistače postiže maksimalan efekat zaštite životne sredine.

Predračunska vrednost kanalizacione mreže u Ogaru je 329,7 miliona dinara, u Brestaču 283,1 miliona, dok je predračunska vrednost kanalizacije u Deču 456,2 miliona dinara, sa uračunatim PDV-om.

Predsednik Đokić je istakao da je lokalna samouprava već pripremila i kompletnu tehničku dokumentaciju sa dobijenim građevinskim dozvolama za kanalizacione mreže u Obrežu, Sremskim Mihaljevcima i Karlovčiću, a da su u pripremi projekti kanalizacionih mreža u Kupinovu i Ašanji.

– Opština Pećinci izdvaja značajna budžetska sredstva za pripremu kvalitetnih projekata. Samo za projekte kanalizacije u Ogaru, Brestaču i Deču Opština je izdvojila ukupno 16,4 miliona dinara. Vrlo brzo ćemo imati projekte za kanalizacione mreže u svim naseljima naše opštine, a krajnji cilj opštinskog rukovodstva je da budemo prva opština u Srbiji u kojoj će sva naselja biti pokrivena kanalizacionom mrežom – poručio je Đokić.

D.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.