19.01.2023.
Društvo

VREDNA DONACIJA GRADA SREMSKA MITROVICA ZA ŠOSO „RADIVOJ POPOVIĆ“

Donirano kombi vozilo za prevoz učenika

Grad Sremska Mitrovica je obezbedio još jedno kombi vozilo za Školu za osnovno i srednje obrazovanje „Radivoj Popović“, koje je namenjeno prevozu učenika i korisnika dnevnog boravka i ličnih pratilaca. Vrednost ove donacije je oko 1,8 miliona dinara. U ponedeljak 16. januara v. d. načelnika Gradske uprave za socijalnu zaštitu i zaštitu životne sredine, Dražen Riđošić, uručio je ključeve kombi vozila direktoru škole, Negovanu Nikoliću.

– Đacima će biti mnogo lakše, brže i jednostavnije da dolaze od kuće do škole i nazad, ali i samim ličnim pratiocima, koji idu sa njima. Lokalna samouprava obezbeđuje preko 52 miliona dinara za usluge dnevnog boravka i 800.000 dinara za putni trošak đaka i ličnih pratilaca. Mi ćemo i dalje osluškivati šta je to potrebno našim sugrađanima i truditi se da sprovedemo u delo, izjavio je Riđošić.

Opremljen kabinet za životne veštine

 Opremljen je i adaptiran prostor za održavanje nastave životnih veština. Naime, đaci osnovnoškolskog uzrasta pohađaju te časove kao izborni predmet, a srednjoškolcima je to sekcija. U kabinetu uče se rukovanja uređajima i kućnim aparatima, slično nekadašnjim časovima domaćinstva.

– Ovo je na neki način trening životnih veština. Kabinet ima potrebnu opremu za to, a održavaćemo u njemu kako grupne, tako i individualne radionice. Pored sticanja pomenutih veština, razvijaćemo kod polaznika socijalizaciju, komunikaciju i emocionalne veštine, istakla je Tamara Ivanov, stručni saradnik i organizator praktične nastave.

Škola je do sada koristila dva kombi vozila za prevoz učenika i korisnika dnevnog boravka. Kako je rečeno u školi, učenici kada izađu iz sistema obrazovanja, uključuju se u funkcionisanje dnevnog boravka, a sve ove usluge su za njih potpuno besplatne.

– Novim vozilom nam je omogućeno da već od 7 sati ujutru kreće jedna linija iz Sremske Rače, druga prevozi decu iz Mačve i treća linija saobraća u gradu. Prevozimo oko 40 učenika i korisnika dnevnog boravka. Do sada smo to postizali i sa dva, ali se dešavalo da nam deca kasne, pa dođu u 10 ili 11 sati tek u boravak, što nije bilo dobro. Sa tri kombija već će sva deca biti prevezena do 9 sati. Drago mi je što je grad prepoznao naše potrebe, kazao je direktor, Negovan Nikolić.

Iz škole su potvrdili da je dobijena i građevinska dozvola za proširenje dnevnog boravka, za dodatnih 480 kvadratnih metara.

A. Dražić

Foto: B. Tucaković

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.