03.11.2022.
Hronika

VIŠI SUD U SREMSKOJ MITROVICI PROGLASIO OPET KRIVIM SEDMOČLANU GRUPU ZBOG TUČE

Na ponovljenom suđenju okrivljenima umanjene kazne za po jednu godinu

U Višem sudu u Sremskoj Mitrovici u utorak, 25. oktobra izrečena je prvostepena presuda sedmočlanoj kriminalnoj grupi zbog krivičnog dela teška telesna povreda u saizvršilaštvu. Grupa muškaraca, koja je bila proglašena krivom zbog nanošenja teških telesnih povreda policajcu Vladimiru Nedeljkoviću i zatvorskom čuvaru Miroslavu Manjošu, ponovo je proglašena krivom nakon što je Apelacioni sud u Novom Sadu poništio prvostepenu presudu Višeg suda u Sremskoj Mitrovici.

Na ponovljenom suđenju prvostepenom presudom Višeg suda u Sremskoj Mitrovici, Vlatko Tojagić, Milan i Živan Dragojlović i Milenko Vukelić osuđeni su zbog krivičnog dela teška telesna povreda u saizvršilaštvu na po sedam godina zatvora, dok je ranijom presudom bilo na osam godina, odnosno, maksimalnom zatvorskom kaznom koja je predviđena za ovo krivično delo. Uzimajući olakšavajuću okolnost da ranije nije bio osuđivan, Bojan Pavlović sada je osuđen na šest godina zatvora dok je Filipu Milutinoviću izrečena zatvorska kazna od pet godina zatvora.

Iz pritvora u zatvor

Tojagić i ostalih pet okrivljenih muškaraca nalaze se već pet godina u pritvorskoj jedinici KPZ – a u Sremskoj Mitrovici, odakle će biti sprovedeni na odsluženje zatvorske kazne.

– Šestorica muškaraca i dalje ostaju u pritvoru, dok se Mladen Vukelić kojem se sudilo u odsustvu i dalje nalazi u bekstvu, on je osuđen za još pet krivičnih dela i njemu je izrečena jedinstvena zatvorska kazna u trajanju od 11 godina i pet meseci – kaže sudija Milica Cvejić koja je vodila ponovljeni proces.

Do incidenta je došlo u decembru 2017. godine oko jedan sat iza ponoći kada je u ugostiteljskom objektu u okviru Carske palate, izbila tuča u kojoj su sedmorica muškaraca zadala više udaraca rukama, stolicama i razbijenim flašama, Nedeljkoviću i Manjošu. U tom metežu iz dva različita pištolja ispaljena su dva projektila, od čijeg su rikošeta povređene dve devojke koje su bile u to vreme u ugostiteljskom objektu. Više tužilaštvo u Sremskoj Mitrovici podiglo je optužnicu u junu 2018. godine, a u septembru 2021. godine završeno je prvo suđenje. Nakon poništene presude nastavljeno je u aprilu ove godine.

Na donetu presudu advokati okrivljenih najavili su žalbu kao i oštećeni.

 

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.