22.09.2022.
Aktuelno

KUGLANJE: PRVA VOJVOĐANSKA LIGA

Kuglaši „Srema“ odlični na početku sezone

U novosadskoj kuglani „Alimenta“ protekle nedelje  Kuglaški Klub „Srem“ iz Sremske Mitrovice, kao domaća ekipa dočekao je u prvom kolu jesenjeg prvenstva kuglaše „Novog Elana“ iz Feketića. Zabeležen je izuzetan početak prvenstva za Sremce i ubedljiva pobeda od 7:1 koja je dovela ekipu na prvu poziciju u Prvoj vojvođanskoj ligi.

„Srem“ je  u prvom bloku nastupio sa već standardnom napadačkom taktikom, sa pouzdanim Mariom Ružeckim koji solidnom igrom dobija protivnika 4:0. Drugi igrač u prvom bloku je pojačanje iz Novog Sada, mlada nada srpskog kuglanja Marko Egić – dosadašnji devetnaestogodišnji igrač „13.maja“ iz Novog Sada. Marko na debiju za „Srem“ uzima bod i rezultatom 554 ostavlja dobar utisak. Drugi blok nastupa u iskusnom sastavu Predrag Kovačić i Radoslav Skarin. Veoma dobrom igrom istakao se Predrag Kovačić srušivši 610 čunjeva. Ovim  rezultatom uzeo je titulu najboljeg igrača meča i titulu najboljeg igrača celog prvog kola.

Trećem bloku nije ostao težak zadatak jer je razlika u čunjevima bila velika. Ratko Pavlić i Anđelko Kličarić odigravaju bez pritiska i pojačavaju razliku, tako da se posle 60 kugli moglo kalkulisati sa izmenom. Nov igrač Igor Dešić iz Rume, još jedno pojačanje za „Srem“, dobija šansu na samom početku prvenstva i tu šansu koristi uzimajući jedan bod, dok na drugoj strani Ratko Pavlić obara 587 čunjeva i doprinosi veoma dobrom ekipnom rezultatu od 3396 oborenih čunjeva na kraju meča. To je rezultat koji je ujedno i najbolji u prošlom kolu.

Mario Ružecki, Predrag Kovačić i Ratko Pavlić ušli su u najbolju šestorku prvog odigranog kola jesenjeg dela prvenstva Prve vojvođanske lige.

D. M.

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.