04.08.2022.
Ekonomija

SEDNICA SKUPŠTINE GRADA SREMSKA MITROVICA

Uvećan budžet za 600 miliona dinara

U petak, 29. jula održana je sednica Skupštine grada Sremska Mitrovica. Pred odbornicima su se našle izmene i dopune odluke o lokalnom budžetu, a većinom glasova su i usvojene. Pa tako sada budžet Sremske Mitrovice, za tekuću godinu, iznosi  4.173.922.000,00 dinara, umesto dosadašnjih 3.596.466.000,00 dinara. Kako je rečeno na sednici, razloga za rebalans ima nekoliko.

– Bili smo u obavezi da obezbedimo sredstva za povećanje zarada, što je propisano Zakonom o budžetskom sistemu koji je usvojen u decembru, što je bilo posle našeg Nacrta odluke o budžetu za 2022. godinu. Takođe, aplicirali smo, a potom su nam i odobrena sredstva za realizaciju više projekata sa viših nivoa vlasti. Obezbedili smo više od 300 miliona dinara transfernih sredstava, a u to smo u obavezi da ugradimo i naš finansijski deo, jer je reč o sufinansirajućim projektima. Pokazalo se na nekim pozicijama da imamo nedovoljno sredstava, pa smo iskoristili priliku da tamo gde su završeni postupci nabavke i realizovani projekti, ako je ostalo sredstava, da ih prebacimo tamo gde nedostaje. Sve smo to uravnotežili i dobili novu odluku o budžetu, odnosno izmenili postojeću, objasnio je Duško Šarošković, v. d. načelnika Gradske uprave za budžet i lokalni ekonomski razvoj.

Šarošković je dodao i to da je zadovoljan izvršenjem budžeta za prvu polovinu godine, a finansijsku situaciju u gradskoj kasi, okarakterisao je kao povoljnu.

 A. Plavšić

Foto: B.Tucaković

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.