12.05.2022.
Hronika

VIŠI SUD U SREMSKOJ MITROVICI VRATIO NA DOPUNU OPTUŽNICU ZA UBISTVO LJUBOMIRA TRNIĆA

Novi dokazi pune optužnicu

Viši sud u Sremskoj Mitrovici vratio je Višem javnom tužilaštvu na dopunu optužnicu protiv Venesa Lekarevića (38), zbog krivičnog dela teško ubistvo Ljubomira Trnića (43), tražeći još dokaza za ovaj zločin u kojem je on jedini osumnjičeni.

Da li je Lekarević sam usmrtio Trnića, koji je prema obdukcionom nalazu, preminuo usled mnogobrojnih udaraca po glavi, ili je imao nekog saučesnika, biće navedeno u dopunjenoj optužnici. Telo žrtve je pronađeno u gepeku putničkog automobila „golf“, umotano u tepih.

Iako je posle zločina Lekarevićeva vanbračna supruga Nikolina Katić (26) bila osumnjičena da je izvršila krivično delo teško ubistvo u saizvršilaštvu, Više javno tužilaštvo je obustavilo istragu protiv nje, jer, kako navode, nema dovoljno dokaza za optuženje.

I Apelaciono javno tužilaštvo u Novom Sadu odgovorilo je na prigovor koji je uputila supruga ubijenog Trnića, kojim je zatražena dopuna istrage i podnošenje optužnice i protiv Katićeve.

– Moj prigovor na naredbu Višeg javnog tužilaštva u Sremskoj Mitrovici je odbijen i nemam pravo na žalbu. Smatram da u dovoljnoj meri nije rasvetljeno ubistvo mog supruga i da je tužilaštvo prerano donelo zaključak da Nikolina nije učestvovala u zadavanju udaraca koji su doveli do smrtnog ishoda, kaže Jovana Trnić.

Ona dodaje da samo želi da krivci budu izvedeni pred lice pravde.

– Prema nalazima veštaka, Ljubomir se ugušio u svojoj krvi. Njemu je lice bilo unakaženo od batina, a šta je sve dovelo do toga, nadam se da ću saznati bar na sudu. Od tog zločina samo sam jednom srela Nikolinu i tada sam okrenula glavu. Ne znam da li iz straha, besa što je meni oduzet suprug, a mojoj deci, od dve, osam i 11 godina, otac, kaže Jovana Trnić.

Tog kobnog 26. avgusta prošle godine, Ljubomir je u poslepodnevnim satima pio ispred jedne prodavnice sa još dvojicom prijatelja. Kako su ispričali svedoci, tada je naišao Venes, koji se zakačio sa jednim od njegovih drugara, a Ljubomir ih je smirivao da ne dođe do tuče. Kada se situacija stišala, Venes je pozvao Ljubomira na još jedno piće, što je on prihvatio i otišao kod Nikoline u stan u naselju Kamenjar, gde je i pronađeno njegovo beživotno telo.

S. Kostić

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.