11.01.2022.
Aktuelno

KONFERENCIJA ZA MEDIJE BRANISLAVA NEDIMOVIĆA, POVERENIKA GRADSKOG ODBORA SNS-A SREMSKA MITROVICA

Mora da se zna red

“Ako želiš da izbegneš kritiku, moraš da ne govoriš ništa, da ne radiš ništa i da budeš – ništa. Ja ne biram ništa od toga, reći ću sve što mislim i učiniću sve što mogu za svoj grad i državu”. Ovim rečima je Branislav Nedimović, poverenik odbora Srpske napredne stranke u Sremskoj Mitrovici i član Predsedništva stranke započeo obraćanje 11. januara u stranačkim prostorijama u Sremskoj Mitrovici. Povod za obraćanje su ostavke dva v.d. načelnika iz redova SNS-a u gradu na Savi, o čemu je Nedimovića dan ranije obavestila gradonačelnica Sremske Mitrovice, Svetlana Milovanović. Reč je o Miroslavu Jokiću koji se nalazio na čelu uprave za opšte i zajedničke poslove i imovinu, kao o Ljubomiru Vujčiću koji je vodio Gradsku upravu za saobraćaj, komunalne i inspekcijske poslove. Prema rečima Nedimovića, načelnici su u obrazloženjima naveli lične razloge za ostavke.

“Niko nije jači od Grada i stranke, ma kolike bile njegove zasluge”, istakao je Nedimović i dodao da Mitrovica nastavlja svoj razvoj i očekuje na predstojećim izborima još ubedljiviju podršku građana za aktuelnu politiku koja se sprovodi. Govoreći o saradnicima koji su podneli ostavke, Nedimović je rekao da se ne odriče svojih saradnika, ali zbog novonastale situacije, za sada, “odlaze na klupu za rezervne igrače”, a zatim je govorio o projektima koji će biti realizovani, u čijoj su izradi učestvovali pomenuti načelnici.

“Prvi od projekata jeste potpuno nov objekat Opšte bolnice, čija će izgradnja započeti tokom 2022. godine. Nalazi se na prostoru nekadašnjeg objekta škole “Draginja Nikšić”. Reč je o 17 000 kvadratnih metara nove bolnice. Projekat podrazumeva između ostalog, rekonstrukciju hirurškog bloka i porodilišta, odeljenje ginekologije… Biće rekonstruisani i prostori Hitne pomoći, Doma zdravlja i Zavoda za javno zdravlje”, najavio je Branislav Nedimović.

Pored toga, tokom ove godine biće realizovan projekat izgradnje sportske sale u Mačvanskoj Mitrovici, zatim projekat kompletne rekonstrukcije pozorišta. Kako bi se kvalitet života podigao na viši nivo, Mitrovčani će dobiti novi takozvani “zeleni pojas” oko grada, sa ciljem smanjenja štetnih efekata kućnih ložišta po vazduh. Prvi put će u naselju “Mala Bosna” biti izgrađen vrtić, a u pripremi su i novi smerovi u Visokoj školi za strukovno obrazovanje. Do izbora novih načelnika, uprave će voditi njihovi zamenici.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.