30.12.2021.
Aktuelno

SREDSTVA ZA PEĆINCE OD POKRAJINE

Bezbedno za decu u svim zonama škola

Među 18 gradova i opština sa teritorije AP Vojvodine, kojima je 27. decembra pokrajinski sekretar za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj Ognjen Bjelić uručio ugovore od dodeli sredstava za sufinansiranje projekata razvoja saobraćaja i putne infrastrukture, bila je i opština Pećinci kojoj su dodeljena sredstva u iznosu od 4,3 miliona dinara.

Ugovor je u ime pećinačke lokalne samouprave potpisao predsednik opštine Siniša Đokić, a dodeljena sredstva su namenjena postavljanju ležećih policajaca u zonama škola u Karlovčiću, Sremskim Mihaljevcima i Subotištu, i postavljanju semafora u Šimanovcima, na raskrsnici ulica Novo naselje i Vuka Karadžića.

– Ovo su izuzetno značajni projekti za našu opštinu, koji će u četiri naselja unaprediti bezbednost u saobraćaju, posebno za naše najmlađe sugrađane. Nakon postavljanja ležećih policajaca u ova tri naselja, sve zone škola na teritoriji naše opštine biće obezbeđene usporivačima saobraćaja, što će u značajnoj meri povećati bezbednost dece pri dolasku i povratku iz škole. Novi semafor će biti postavljen na najprometnijoj deonici puta kroz opštinu Pećinci, a bolja regulacija saobraćaja će povećati bezbednost svih učesnika u saobraćaju, izjavio je predsednik Đokić i istakao da će za realizaciju ovih projekata Opština Pećinci izdvojiti dodatnih 2,2 miliona dinara iz opštinskog budžeta.

Na konkursu resornog sekretarijata podržano je 27 projekata, koji će biti realizovani u 18 jedinica lokalne samouprave, a bespovratna sredstva obezbeđena su za uređenje zona škola, semaforizaciju raskrsnica i projektovanje kružnih tokova.

– Prioritet nam je uređenje zona škola i na ovom konkursu podržano je 16 projekata, ukupne vrednosti 18 miliona dinara, kojima će biti uređeno 37 tih zona u AP Vojvodini, rekao je sekretar Bjelić. On je dodao da je plan za sledeću godinu da se obezbedi kvalitetna tehnička dokumentacija za sve neuređene ili nedovoljno uređene zone škola.

Bjelić je naglasio da je budžetom za 2022. godinu predviđeno ulaganje od skoro 54 miliona dinara u razvoj saobraćaja i putne infrastrukture.

– Bezbednost saobraćaja je svakako značajna tema kojom ćemo se baviti i u budućnosti, a prioritet nam je zaštita najmlađih učesnika u saobraćaju. Nadam se da ćemo u narednom periodu učiniti sve što možemo da naši putevi budu bezbedniji za sve, a posebno za najmlađe, – kazao je resorni sekretar.

Bespovratna sredstva za postavljanje saobraćajne signalizacije i tehničke opreme za usporavanje saobraćaja u zonama škola dobili su Kanjiža, Sremska Mitrovica, Čoka, Pančevo, Zrenjanin, Kovačica, Vršac, Stara Pazova, Pećinci i Bački Petrovac.

Projekti postavljanja brzih displeja u zonama škola podržani su u Odžacima, Staroj Pazovi, Somboru, Sremskoj Mitrovici, Žitištu i Čoki.

Za semaforizaciju raskrsnica sredstva su dobili Kanjiža, Kikinda, Pećinci i Bečej.

Sredstva za izradu tehničke dokumentacije za izgradnju kružnih tokova dobili su Kikinda, Žabalj, Senta, Odžaci i Subotica. Podržani su i projekti izrade tehničke dokumentacije za semaforizaciju raskrsnica u Pančevu i Subotici.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.