12.12.2021.
Aktuelno

SREMSKA MITROVICA

SVE EKIPE NA TERENU: Do jutra putevi i ulice prohodni

Sneg neprestano pada tokom čitavog dana, a kako se očekuje padaće i tokom noći. Na putevima na teritoriji Grada Sremska Mitrovica trenutno nema zastoja. Bilo ih je u toku dana na prilazima fruškogorskim selima.

Zamenik gradonačelnice Petar Samardžić je apelovao na građane da očiste sneg ispred svojih kuća i preduzeća jer im je to i obaveza, a pomoći će i komunalnim službama da što pre raščiste sve gradske ulice.

–U toku je noćna akcija JKP „Komunalije“ čišćenja trotoara i autobuskih stajališta u gradu, kao i prilaza gradskim ustanovama. Soli i rizle ima dovoljno, kao i ostale opreme kojom raspolaže JKP „Komunalije“. Što se tiče putnih pravaca, sve službe su trenutno na terenu i to u pojačanom kapacitetu. Najviše problema je bilo na putevima ka fruškogorskim selima, Divošu, Ležimiru, Bešenovu. Ekipe su tokom dana imale problema sa putničkim automobilima koji su ostali zaglavljeni u snegu, a koji nisu imali zimsku opremu. To je mnogo otežalo rad putara, a došlo je i do zastoja na pojedinim putnim pravcima. Svi putevi su trenutno raščišćeni. Ekipe će tokom noći nastaviti da čiste puteve prema Fruškoj gori, kako bi u jutarnjim satima nastavili sa čišćenjem putnih pravaca ka Jarku, Šašincima i mačvanskim selima. Što se tiče samog grada, centralne ulice su očišćene, a na redu su one manje prometne, tako da će do jutra sve biti prohodno. Na terenu je osam vozila „Hidrograđevinara“ i nekoliko vozila „Srem puta“, rekao je Petar Samardžić i apelovao na građane da bez preke potrebe ne kreću na put.

Tamara Milković pi – ar JKP „Komunalije“ je rekla da su radnici ovog komunalnog preduzeća tokom jutra posipali so i rizlu na trotoare i pristupe gradskim ustanovama. Na behaton je posipan natrijum hlorid.

–Tokom dana u gradu je oboreno i više stabala tako da su ekipe „Zelenila“ bile na terenu. Padavine se očekuju i narednih sati. U ponedeljak će parkiranje biti besplatno i tako će biti sve dok se parking mesta ne očiste, izjavila je Tamara Milković.

Ona je napomenula da je na terenu šest vozila sa ralicama JKP „Komunalije“ koji čiste trotoare i autobuska stajališta.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.