09.12.2021.
Društvo

VELIKI RADINCI

Rekonstrukcija raskrsnice u centru sela

U Velikim Radincima se rekonstruiše raskrsnica u centru sela. Radove je u petak, 2. decembra obišao Miroslav Jokić, načelnik Gradske uprave za opšte i zajedničke poslove i imovinu. On je naglasio značaj ovih radova, imajući u vidu  činjenicu da je saobraćajnica kroja prolazi kroz selo u pravcu Novog Sada i Fruške gore izuzetno opterećena. Na samoj raskrsnici se nalaze zgrade mesne zajednice, stanice policije, osnovne škole, a tu je i crkva, tako da je od velike važnosti bezbednost pešaka.

– Vrednost radova je oko dva miliona dinara i u potpunosti ih finansira Javno preduzeće „Putevi Srbije”. Očekujemo da ćemo sa „Putevima Srbije” nastaviti da ulažemo u rekonstrukciju saobraćajne infrastrukture, pre svega u selima, jer želimo da ova ulaganja budu ravnomerna, kako u gradu tako i u selima, kako bi kvalitet života svih naših građana bio na identičnom nivou. Očekujemo da ćemo u narednom periodu nastaviti rekonstrukciju saobraćajne infrastrukture od Velikih Radinaca ka Bešenovu, a već smo uradili obnovu puta ka Bešenovu u vrednosti od oko 95 miliona dinara. Ta saobraćajnica je izuzetno važna zbog sve većeg ulaganja u turizam na prostoru Fruške gore i smatrali smo da je investicija u taj putni pravac od izuzetne važnosti kako za stanovnike Bešenova, tako i za ljude koji dolaze u ovaj kraj, rekao je načelnik Jokić.

Radove izvodi preduzeće „Srem – put“ iz Rume. Miloš Kekić, predsednik Saveta mesne zajednice Veliki Radici, kaže da će ovi radovi mnogo značiti za meštane i za ljude koji prolaze ovim putem.

– Ova raskrsnica je godinama bila zapuštena i poprilično uništena. Radi se rekonstrukcija asfaltnog puta na samoj raskrsnici, a naknadno će biti urađeni pešački prelazi, horizontalna i vertikalan saobraćajna signalizacija. Da bi bio bezbedniji prelaz deci, postavili smo kod škole i vibro – trake. Veliki Radinci su centralno selo ovog dela Fruškogorja, a bili su unazad godinama, takoreći zapostavljeni. Sada, u ovih pet, šest godina, zahvaljujući saradnji Mesne zajednice i lokalne samouprave Sremske Mitrovice dosta stvari je pokrenuto u selu. Obnovljena je škola, Dom zdravlja, radi se putna infrastruktura. Malo je korona usporila neke projekte, ali nadam da ćemo uskoro završiti glavni put, rekao je Kekić.

B.  Tucaković

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.