22.10.2021.
Aktuelno, Izdvojena vest, Koronavirus

NOVE PROTIVEPIDEMIJSKE MERE

Visoke kazne za neposedovanje kovid propusnica

Od proteklog vikenda obaveza svih ugostiteljskih objekata je da proveravaju da li gosti poseduju kovid propusnice. To podrazumeva da će u ugostiteljskim objektima nakon 22 časa moći da budu samo oni koji imaju  potvrde o izvršenoj imunizaciji ili preležanoj bolesti kovid – 19. Moguće je dostaviti i rezultate testiranja na virus, odnosno i rezultat na antitela. Proteklog vikenda je već počela kontrola, koja je ovog puta bila savetodavna, a već od ponedeljka pristupilo se i kaznenim merama.

– Na terenu su već bile četiri ekipe, koje čine jedan komunalni milicioner, jedan komunalni inspektor i sanitarni inspektor, rekao je načelnik Gradske uprave za saobraćaj, komunalne i inspekcijske poslove, Ljubomir Vujičić na konferenciji za medije koja je održana 22. oktobra u Gradskoj kući.

Za nepoštovanje mera, kazne su predviđene i za goste i za lica koja imaju status kovid redara, odnosno preduzetnika. Najmanja kazna očekuje goste u visini od pet hiljada dinara, odgovorno lice u objektu 50.000 dinara, a 150.000 dinara i 300.000 dinara, za preduzetnika, odnosno pravno lice.

Pojačan nadzor se mogu odnositi i na ostale delatnosti u gradu, a ne samo ugostiteljski objekti, koji će osetiti najviše nove mere u svom poslovanju.

– Pojačan nadzor biće u javnom prevozu, u tržnim centrima, prodavnicama, ali i dečjim igraonicama, nad kojima se primenjuju mere, s obzirom na to da i oni tokom proslava rođendana služe jelo ili piće, dalje je objasnio Vujičić.

Kladionice i drugi objekti u kojima se organizuju igre na sreću biće pod nadzorom, naročito oni koji su registrovani kao ugostiteljski objekti, pa donete mere odnose se i na njih. Na održanoj konferenciji za medije gradonačelnica Svetlana Milovanović istakla je da će Grad Sremska Mitrovica sprovoditi one mere koje prate odluke republičkog Kriznog štaba, a upravo je ovo jedna od tih.

Aleksandra Plavšić

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.