23.09.2021.
Sport

ATLETSKI STADION

Školsko prvenstvo sveta

Na Atletskom stadionu u Sremskoj Mitrovici 14. septembra održano je  Školsko prvenstvo sveta za mlađe od 15 godina  u organizaciji Saveza za školski sport Srbije i Grada Sremska Mitrovica. U okviru Svetskog školskog takmičenja u sportu, koje je održano u Beogradu od 11. septembra do 19. septembra, od 14 sportova koliko je zastupljeno na ovom takmičenju, Sremska Mitrovica je bila domaćin takmičenja u atletici. Nemanja Crnić, generalni sekretar Sportskog saveza Grada, rekao je da je ovo međunarodno takmičenje okupilo oko 400 učesnika iz 42 zemlje sveta.

– Grad Sremska Mitrovica ima pun kapacitet da može da organizuje jedno ovakvo veliko takmičenje. Kada je reč o tehničkoj organizaciji, sportski  deo vodi  Atletski Savez Srbije. Imamo sudije iz Sremske Mitrovice, koji rade vrhunski posao, mogu da obave i takmičenje na svetskom nivou. Tu su i, naši sportski radnici, koji mogu da vode takmičenje i to rade odlično. Vrlo smo zadovoljni sa do sada urađenim poslom, da smo se pokazali kao dobri domaćini u organizaciji ovog međunarodnog prestižnog takmičenja, rekao je Nemanja Crnić.

Marija Mitrović iz Rume učestvovala je na ovogodišnjem međunarodnom takmičenju i prenela utiske.

– Takmičim se u disciplini trka na 100 metara. U ekipi nas ima nas sedmoro uključujući i nastavnicu. Lepo je i družimo se, rekla je Marija Mitrović.

K. Vereš

B. Tucaković

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.