06.09.2021.
Aktuelno

SREMSKA MITROVICA

Vakcinacija od 9. septembra u PSC „Pinki“

Na osnovu odluke Stručno-operativnog tima koji je formiran od strane Kriznog štaba Grada Sremska Mitrovica za potrebe imunizacije na teritoriji grada odlučeno je da se proces vakcinacije prvom, drugom i trećom dozom od 9. septembra nastavi u Poslovno – sportskom centru „Pinki” svakim radnim danom i vikendom od 8 do 16 časova, odnosno na punktu koji je tu bio i ranije formiran. Miroslav Jokić načelnik Gradske uprave za opšte i zajedničke poslove i imovinu, rekao je nešto više o procesu imunizacije.

U ovom procesu učestvovaće zdravstveni radnici i drugo osoblje koji su već radili na procesu imunizacije što znači da imaju ogromno iskustvo i to garantuje da će kvalitet imunizacije i u narednom periodu biti na onom nivou na kojem je bio i u prošlosti, a to znači da smo bili i ostali jedan od najboljih gradova po pitanju imunizacije u Republici Srbiji. Apelujem i pozivam sve građane sa teritorije Sremske Mitrovice da se vakcinišu prvom, drugom dozom, da se vakcinišu i trećom, odnosno buster dozom kada dobiju poruku od eUprave i da na taj način zaštite svoje zdravlje, zdravlje svojih najmilijih, odnosno celokupne društvene populacije, rekao je Jokić.

On je dodao da su na raspolaganju vakcine  „Sinofarm”  i „Fajzer”, a očekuje se da u narednim nedeljama bude dostupan i „Sputnjik V”, tako da građani mogu da biraju kojom vakcinom žele da se vakcinišu

–3.117 lica primilo je treću dozu, što je negde oko 5,08% punoletnih građana sa teritorije Opštine Sremska Mitrovica, što govori da su građani zainteresovani, odnosno kada ih eUprava obavesti da je prošlo minimalno šest meseci od dobijanja druge doze oni se odazivaju i dolaze na vakcinaciju, zbog toga i otvaramo ovaj punkt kako bismo svih oko 35.000 naših građana koji su se vakcinisali prvom i drugom dozom, mogli u kratkom vremenskom periodu da vakcinišemo i trećem dozom. Takođe pozivam i sve koji se do sad nisu vakcinisali da dođu, svi već znaju kako funkcioniše i kakav je tim u Poslovno sportskom centaru „Pinki“, da se vakcinacija obavlja brzo, kvalitetno, to su reči građana koji su dolazili, ne samo iz drugih gradova Republike Srbije, već iz Bosne i Hercegovine i drugih gradova iz Evrope, koji su imali samo reči hvale za sve ono što se dešava u našem gradu. Vakcinacija građana iz Republike Srpske će se odvijati kada Vlada Republike Srbije da takvo uputstvo mi se i pripremamo za te aktivnosti. Podsetiću da je Grad Sremska Mitrovica vakcinisao negde oko 14.000 lica iz Bosne i Hercegovine i proporcionalno smo lideri po broju građana iz Bosne i Hercegovine koji je vakcinisan. Svi oni ili dobar deo njih sigurno će doći da primi treću dozu u Sremskoj Mitrovici, rekao je Miroslav Jokić.

Punkt na plaži se zatvara 10. septembra i kompletna imunizacija za grad će se odvijati na punktu u PSC „Pinki“ dok će se po selima odvijati kao i u prethodnom periodu u zdravstvenim ambulantama uz privatnu zdravstvenu zaštitu.

K. Vereš

B. Tucaković

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.