23.08.2021.
Izdvojena vest

IRIG: BESPALTNI UDŽBENICI

Opština obezbedila udžbenike za sve iriške prvake

U iriškoj opštini ove godine po prvi put će svi prvaci dobiti besplatne udžbenike čiju je nabavku finansirala lokalna samouprava.

– Mislim da ćemo na ovaj način obradovati sve roditelje prvaka, jer neće morati da izdvajaju sredstva iz kućnog budžeta za nabavku udžbenika za svoje prvake.Udžbenici su već obezbeđeni i čekamo početak školske godine da ih uručimo školama. Planiramo za sledeću godinu, ako bude sredstava, da  obezbedimo i udžbenike za učenike petih razreda. Ipak su to najveće prekretnice i za roditelje i decu, kad se polazi u prvi i posle u peti razred – kaže Miodrag Bebić, zamenik predsednika Opštine.

Kako saznajemo od Gordane Fodog, direktorke OŠ „Dositej Obradović“ u Irigu, upisali su  ukupno 60 prvaka i svi oni će dobiti besplatne udžbenike čiju  je nabavku finansirala lokalna samouprava.

Podsetimo, u matičnoj školi u Irigu je upisano 34 prvaka,u Krušedolu i Šatrincima početiri, dok će u Rivici i Neradinu  u školske klupe po prvi put sesti po devet učenika.

Kada je reč o vrdničkoj OŠ „Milica Stojadinović Srpkinja“ od direktora Saše Matešića saznajemo da će 29 besplatnih kompleta udžbenika za sve razrede dobiti od Ministarstva prosvete, dok je iriška opština obezbedila besplatne udžbenike za sedam prvaka u Jasku i 22 u Vrdniku.

S. Džakula

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.