17.06.2021.
Sport

GŽOK „SREM“

Šampionke u predpionirskoj kategoriji

Finalni turnir Prvenstva Srbije u odbojci u kategoriji predpionirki održan je prošlog vikenda u fiskulturnoj sali Mitrovačke gimnazije. Tom prilikom, takmičarke Gradskog odbojkaškog kluba „Srem“ su u finalu osvojile prvo mesto, savladavši „Tent“ iz Obrenovca. Pored snažne podrške navijača, šampionke su sa tribina bodrili ministar poljoporivrede i potpredsednik Vlade Srbije Branislav Nedimović, gradonačelnica Svetlana Milovanović i načelnik Gradske uprave za sport i kulturu Vasilj Ševo.

– Nakon prvog mesta u predpionirskom Prvenstvu Vojvodine, odbojkašice Gradskog ženskog odbojkaškog kluba „Srem” su osvojile i Državno prvenstvo, što je zaista veliki uspeh i to je kruna jedne više nego uspešne sezone. To je prilika da se promoviiše GŽOK „Srem“, koji se pokazao kao dobar organizator ovakvih takmičenja. Turnir je sam po sebi visokog kvaliteta, učestvovalo je 12 kvalitetnih klubova. Ovom prilikom bih hteo da se zahvalim Odbojkaškom savezu Srbije što je dao priliku GŽOK „Srem“ da orgnizuje ovakvu sportsku manifestaciju. Hvala klubovima koji su došli, nadam se da će doći još koji put, da će poneti veoma lepe utiske iz našeg grada. Grad Sremska Mitrovica je grad sporta i mi ćemo uvek hteti preko sportskog udruženja ili preko Gradskog sportskog saveza da učestvujemo i da budemo organizatori ovakvih manifestacija, odnosno svih manifestacija gde se promoviše sport, fer-plej i drugarstvo, izjavio je Ševo.

Slobodan Stojiljković, predsednik Gradskog ženskog odbojkaškog kluba „Srem” kazao je da je turnir protekao u najboljem redu.

– Posle uspešno dva  organizovana turnira, prvenstva Vojvodine za mlađe kategorije, Odbojkaški savez Srbije dodelio je Gradskom ženskom odbojkaškom klubu „Srem“ organizaciju Prvenstva Srbije za kategoriju mlađih pionirki. Tokom tri dana organizacije turnira, sve je prošlo besprekorno.  Svi su jako zadovoljni. Nadam da ćemo i ubuduće dobijati organizacije turnira i da ćemo ih osvajati, kao što smo to učinili i danas, rekao je Stojilković.

Z. Popović

foto: B. Tucaković

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.