17.05.2021.
Izdvojena vest

SREMSKA MITROVICA

Ove godine se vraća pesak na plažu

Bliži se sezona kupanja na otvorenom, a otvaranje Gradske plaže u Sremskoj Mitrovici se očekuje idućeg meseca. Vreme je da se misli o uređenju, koje je u toku, a uvode se i novine. Poštujući epidemiološke mere, oni koji ostaju tokom letnjeg perioda u svom gradu, imaće ugođaj kao da su na morskoj obali. Trenutno se najveći broj radova odvija na kupališnom delu, uklanja se šljunak, čime će se dodatno iznivelisati teren i sprečiti spiranje peska koji će, posle nekoliko godina, konačno biti vraćen na plažu. Mnogi građani su u prethodnom periodu istakli da šljunak, po njihovom mišljenju, nije bio dobro rešenje, a sada će to biti promenjeno. Istovremeno se vrši i dezinfekcija.

– Pored tih radova, odvijaju se i poslovi na postojećim objektima, koji će i ove godine služiti za pružanje različitih ugostiteljskih usluga posetiocima. Postojeći se popravljaju, a biće postavljeni i novi. Uvodimo nov sistem video-nadzora, koji bi trebalo da podigne nivo bezbednosti. To će doprineti da svi građani, a posebno najmlađi, mogu bezbrižno da borave na ovom mestu tokom leta, istakao je načelnik Gradske uprave za opšte i zajedničke poslove Miroslav Jokić.

Ranije najavljeno poboljšanje uslova za treniranje i rekreaciju, ove sezone će biti realizovano. Brod eksponat za decu, pokazao se prošle godine kao vrlo interesantan i atraktivan, te će biti vraćen.

– Konačno možemo da kažemo da će teretana na otvorenom ugledati svetlost dana. Još uvek smo u fazi pronalaženja prave lokacije, ali nesumnjivo će svi oni koji se bave rekreativnim sportom biti zadovoljni, potvrdio je Jokić.

Kako i dolikuje ozbiljnim kupalštima, biće i dovoljan broj spasilačkih ekipa, za koje će biti postavljena nova kućica, a kretanje plivača biće ograničeno u vodi, do određene dubine, koja se smatra bezbednom.

– Za razliku od prethodnih godina, spasioci će biti pojačani, kako brojem lica u službi, tako i opremom. Koristiće skutere i čamce za spasavanje, a uvek im je dostupan i pomenuti video-nadzor. Sve to činimo da zaštitimo naše kupače, ispričao je Miroslav Jokić.

Zvaničan početak kupališne sezone je 10. jun, kada se očekuje da će građani videti sve benefite onoga što je urađeno u prethodnom periodu.

Aleksandra Plavšić

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.