10.05.2021.
Izdvojena vest

OPŠTINA PEĆINCI

Gasna mreža završena u osam naselja

Predsednik Opštine Pećinci Siniša Đokić obišao je u petak, 7. maja, u Prhovu, radove na gasifikaciji opštine Pećinci. On je tom prilikom rekao da je ovo jedno od najvećih gradilišta u opštini, kao i da je u pitanju izuzetno značajna investicija, vredna 6,1 milion evra.

– Gas će u narednih godinu dana doći do svakog domaćinstva, do svakog privrednika, tako da će opština Pećinci biti među prvima koja će imati gas u svakom domaćinstvu i svakom privrednom objektu – istakao je predsednik Đokić i dodao da je investitor JP „Srbijagas“, na osnovu trojnog ugovora između Opštine Pećinci, „Srbijagasa“ i „Promont grupe“.

Opštinsko rukovodstvo dočekao je predsednik Saveta Mesne zajednice Prhovo Ivan Konjević, koji nam je tom prilikom rekao da je gasifikacija od velikog značaja za sve meštane Prhova, kao i da se dosta meštana već raspitivalo kako napreduju radovi, kakva je procedura oko dobijanja priključka i kada će radovi biti završeni, što je, kako je rekao, jasan pokazatelj značaja gasifikacije za ovo naseljeno mesto.

O dinamici radova predsednika Đokića izvestio je Novislav Suknjević iz „Promont grupe“, koji je izjavio da radovi i pored pandemije teku dinamikom koja je dogovorena, čak i brže od toga, jer je materijal za 60 km gasovoda koji je predviđen za povezivanje 11 naseljenih mesta u opštini, ranije kupljen i lagerovan u Pećincima.

– U toku su radovi na povezivanju ovih 11 naseljenih mesta. U osam sela je završena kompletna distribucija, a imamo da uradimo još tri naseljena mesta – Kupinovo, Obrež i Ašanju, za koje smo već dobili građevinske dozvole – rekao je Suknjević.

Tokom 2022. godine trebalo bi da bude završena i kompletna gasna mreža u Pećincima, Šimanovcima, Prhovu i Subotištu, u kojima je i ranije postojala, ali nije bila sprovedena kroz cela naselja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.