21.01.2021.
Sport

ŠIMANOVCI

Veterani „Hajduka“ na dobrom putu

Dugi niz godina, najstariji fudbaleri šimanovačkog „Hajduka“ u sportskoj javnosti važe za vrlo organizovanu i jaku ekipu. Uostalom, rezultati koje postižu najbolji su pokazatelji da je ovaj tim na dobrom putu. Godina 2020. bila je vrlo uspešna, a svi veruju da će i 2021. biti takva.

Kako nam je rekao jedan od organizatora aktivnosti „Hajduka“ i po potrebi i prvotimac Zoran Jovanović, veterani Hajduka zvanično su se okupili u proleće 2003. godine.

– Tada smo počeli da se takmičimo u zajedničkoj ligi veterana Srema i Mačve. Tako je bilo do 2012. godine, kada su klubovi iz Mačve odustali od takmičenja. Preostalih šest klubova iz Srema je nastavilo da se takmiči međusobno naredne tri, četiri godine. Nažalost, vremenom je liga postala sve neozbiljnija. U međuvremenu, kontaktirali smo ljude koji vode takmičenje veterana pri Fudbalskom savezu Beograda, koji su nas ubrzo prihvatili i pod njihovim okriljem već petu godinu se takmičimo. Počeli smo od Četvrte lige. Prve godine smo bili drugi, a sledeće šampioni i plasirali smo se u Treću ligu. Iste godine smo bili prvaci i stekli pravo da se takmičimo u Drugoj ligi. U trenutku prekida lige, zbog virusa korone, bili smo četvrti. Konačno, nakon prvog dela sezone 2020/2021. prvi smo na tabeli, sa tri boda prednosti u odnosu na drugoplasiranu ekipu, a deset od trećeg. S obzirom na to da prve dve ekipe idu u najelitnije takmičenje – Prvu ligu, verujemo da ćemo se od sledeće jeseni takmičiti sa najkvalitetnijim ekipama, rekao je Jovanović i dodao da veliku pomoć u svim aktivnostima dobijaju od Sportskog saveza „Razvoj sportova“, pećinačke lokalne samouprave, mesne zajednice Šimanovci i uprave „Hajduka“.

Momir Radivojević je, takođe, jedan od čelnika veterana „Hajduka“, koji kada zatreba istrči na teren kao prvotimac.

– Od samog početka smo se trudili da budemo prava ekipa. Čak i u nekadašnjoj, zajedničkoj ligi Srema i Mačve bili smo prvaci. S dobrim igrama smo nastavili i u daleko jačoj konkurenciji, sa vršnjacima Beograda i okoline. Za nas važi da se dobar glas daleko čuje, te nam se stalno priključuju novi igrači, ne samo iz bliže okoline, već i iz čitavog Srema. Standard koji smo sami sebi postavili, pokušavamo da održavamo, izjavio je Radivojević.

Da bi sve linije u klubu funkcionisale kako treba zadužen je, kao trener, Stanko Maksimović iz Rume.

– Naravno da smo zadovoljni sa rezultatima iz prvog dela sezone. Nažalost, zbog obaveze igrača na radnim mestima, nismo uvek bili u najjačem sastavu, niti smo imali dovoljno igrača na klupi. Najveći problem nam je kada igramo na strani, kazao je Maksimović.

Kapiten Srđan Radosavljević je i kao prvotimac seniorske ekipa Hajduka, ostavio neizbrisiv trag. I sada se sa velikim uspehom dokazuje kao aktivan igrač.

– Uhvatili smo dobar ritam, te su nam rezultati sve bolji. Međutim, kako smo svi u „lepim godinama“, nužno nam je da stalno podmlađujemo igrački kadar. Neprekidno nam se priključuju sportski prijatelji, sa kojima smo do skoro bili rivali u sremskom fudbalu, u seniorskoj konkurenciji. Verujemo da ćemo napraviti odlučujući iskorak i plasirati se u Prvu ligu. Osnove za optimizam imamo, rekao je kapiten Radosavljević.

Nakon prvih 13. kola Druge liga veterana FS Beograda, veterani „Hajduka“ su na liderskoj poziciji: 1. Hajduk (Šimanovci) 61:32 30, 2. Rekreativo (Beograd) 33:18 27, 3. Duga (Beograd) 32:24 20, 4. Adaneks (Beograd) 37:32 20, 5. Jedinstvo (Surčin) 31:29 19 6. Boleč (Beograd) 31:34 18, 7. GSP Polet (Beograd) 32:36 18, 8. Šećeranac (Beograd) 30:28 17, 9. Buba mara 2010 (Beograd) 32:34 17, 10. Borac (Ostružnica) 27:34 15, 11. Kovilovo 30:39 15, 12. Budućnost (Dobanovci) 32:37 14, 13. TENT 1994 (Obrenovac) 23:33 14 i 14. Belo polje (Obrenovac) 14:35 10 bodova.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.