10.12.2020.
Društvo

POKRAJINSKI SEKRETAR OMLADINE I SPORTA DANE BASTA POSETIO SREMSKU MITROVICU

Podrška školskom sportu

Pokrajinski sekretar za omladinu i sport Dane Basta je 3. decembra posetio Sremsku Mitrovicu, a povod posete je bila rekonstrukcija fiskulturne sale i svlačionica u Osnovnoj školi „Sveti Sava”. Nakon sastanka sa gradonačelnicom Svetlanom Milovanović, pokrajinski sekretar je uručio ugovor o rekonstrukciji fiskulturne sale i svlačionica Dragani Sretenović, direktorici Osnovne škole „Sveti Sava”. Sredstva u visini nešto više od tri miliona dinara su dobijena na osnovu konkursa Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu, a u finansiranju radova će učestvovati i lokalna samouprava. Nakon uručenja ugovora, pokrajinski sekretar Dane Basta i gradonačelnica Svetlana Milovanović su sa direktoricom OŠ „Sveti Sava” Draganom Sretenović obišli fiskulturnu salu u toj školi.

‒ Jedan od prioriteta Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu jeste podrška školskom sportu. Osnovna škola „Sveti Sava” je na konkursu izabrana za školu koju je trebalo podržati. Rekonstruisaćemo salu i stvoriti mnogo bolje uslove deci za bavljenje sportom.  Nadamo se da će u neko skorije vreme radovi biti realizovani i da ćemo ovde uskoro doći da otvorimo jednu mnogo lepšu salu, rekao je Dane Basta.

Svetlana Milovanović se tom prilikom zahvalila pokrajinskom sekretaru na dodeljenim sredsrvima, istakavši značaj sportske infrastrukture i školskog sporta.

– Fiskulturna sala zaista zaslužuje ova sredstva za rekonstrukciju čitavog  objekta zbog učenika, koji pohađaju ovde nastavu fizičkog vaspitanja i imaju vannastavne aktivnosti. Grad će jednim delom biti sufinansijer ovog projekta, jer smo do sada  imali odličnu saradnju sa Pokrajinskim sekretarijatom za sport, za koju se nadam da će se nastaviti, izjavila je Svetlana Milovanović.

Dragana Sretenović izrazila je veliko zadovoljstvo zbog toga što će fiskulturna sala imati novi i bolji izgled.
‒ Želela bih da se zahvalim u ime kolektiva škole i u svoje lično ime Pokrajinskom sekretarijatu za sport i omladinu i pokrajinskom sekretaru Danetu Basti na dodeljenim sredstvima. Škola je aplicirala sa projektom „Sanacija fiskulturne sale i svlačionice”. U okviru tog projekta, radiće se sanacija plafona, poda i zidova. Dakle, kompletno će se sanirati sala i svlačionice. Ovom prilikom bih želela da se zahvalim i Gradu  na podršci prilikom apliciranja na konkursu i sufinansiranju. Smatram da ulaganje u sportsku infrastrukturu ima velik značaj za razvoj školskog sporta. Svake godine naša škola ima odlične učenike koji su dobri sportisti i koji dobijaju od Grada Svetosavsku povelju upravo iz oblasti sporta, rekla je Dragana Sretenović.

Z. Popović

foto: B. Tucaković

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.