08.12.2020.
Aktuelno, Koronavirus

IRIG

Postavljen šator za pacijente koji čekaju pregled

Imajući u vidu značajno povećanje broja obolelih i u iriškoj opštini, na Štabu za vanredne situacije je dogovoreno da se, u saradnji sa Vojskom Srbije, obezbedi jedan šator sa grejanjem.

Kako saznajemo od direktora dr Nebojše Acina, ovaj šator Vojska Srbije, a reč je o Prvom logističkom centru Vojske Srbije iz kasarne Krušedol, je postavila 7. decembra u popodnevnim satima, dok je iriška opština obezbedila jednu gasnu peć za grejanje imajući u vidu sve hladnije vreme.

U šatoru se, pored peći, nalaze i stolice postavljene tako da se poštuje propisana fizička distanca, a u njemu može da se smesti tridesetak pacijenata.

Dr Nebojša Acin kaže da je Kovid ambulanta iriškog Doma zdravlja dobro organizovana i svi njeni kapaciteti maksimalno angažovani, tako da pacijenti, uz obaveznu prethodnu najavu telefonom, na pregled u proseku čekaju dvadesetak minuta.

U iriškoj opštini su na snazi i sve oštrije mere koje je doneo Krizni štab na republičkom nivou, a kako nam je rekao Tihomir Stojaković, komandant Štaba za vanredne situacije u Irigu, vršiće se konstantna inspekcijska kontrola primene ovih mera.

S. Džakula

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.