02.10.2020.
Sport

KAJAKAŠKI KLUB „VAL“

Zapaženi uspeh Mitrovčana na Svetskom kupu

Prethodnog vikenda u Segedinu je održan Svetski kup u kajak-sprintu gde su u okviru reprezentacije Srbije nastupila i pet kajakaša iz sremskomitrovačkog „Vala“ – Anastazija Bajuk, Marija Dostanić, Bojan Zdelar, Petar Milković i Stefan Vrdoljak, koji su ostvarili zapažene uspehe plasiranjem u tri A finala i dva B finala. U Segedinu je uz takmičare bio i trener Nenad Kosijer.

Anastazija Bajuk je nastupila u dvosedu na 200 metara sa Željanom Petrović, gde su zauzele visoko sedmo mesto u finalu. Zlatna medalja pripala je posadi Rusije Kovnir i Dolgova, srebro Mađaricama Luc i Kiš, dok je bronzu osvojio austrijski čamac Lehaci i Švarc. Anastazija je nastupala i u jednosedu na 200 metara gde je u polufinalu zauzela sedmo mesto. Marija Dostanić je zajedno sa Evom Bart, Oliverom Mihajlović i Dunjom Stanojev veslala u četvercu na 500 metara gde su finalnu trku završile na osmom mestu. Ukrajini je pripalo zlatno odličje, Francuskinje su osvojile srebro, a Ruskinje bronzu. Zajedno sa Biljanom Relić, Marija Dostanić se takmičila i u dvosedu na 500 metara gde su u B finalu zauzele osmo mesto, što je u ukupnom poretku sedamnaesto mesto.

U A finalu jednoseda na 1000 metara Bojan Zdelar je zauzeo deveto mesto. U ovoj trci trijumfovao je predstavnika Portugala Fernando Pimenta, srebro i bronza su pripale Mađarima Balintu Kopašu i Adamu Vargi. Petar Milković se nadmetao u jednosedu na 500 metara gde je B finale završio na trećem mestu, što je u ukupnom plasmanu dvanaesto mesto.
U polufinalu četveraca na 500 metara deveto mesto je zauzeo Stefan Vrdoljak zajedno sa Vojinom Rudovićem, Danilom Živkovićem i Lukom Stojkovim.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.