14.09.2020.
Izdvojena vest

VLADIMIR GAK OBIŠAO RADOVE NA IZGRADNJI VRTIĆA

Novi vrtić za mesec dana

Za mesec dana biće završeni svi radovi na izgradnji i opremanju novog vrtića u Inđiji. U toku su završni grubi građevinski radovi nakon čega sledi unutrašnje uređenje i sređivanje dvorišta. U sredu, 9. septembra, gradilište je obišao predsednik Opštine Inđija Vladimir Gak i tom prilikom je istakao da će izgradnjom novog vrtića, površine 1.150 metara kvadratnih, biti rešen jedan od najvećih problema u toj sremskoj opštini, a to je nedostatak mesta u vrtićima za više od 200 mališana.

– Kada novi vrtić počne sa radom više neće biti nijednog deteta na listi čekanja. Roditelji neće morati da brinu jer će deca biti na sigurnom, u čistom i urednom prostoru, te će moći da se posvete i drugim obavezama kao što su traženje novog posla ili neke druge aktivnosti – rekao je Gak.

Kako je istakla Jelena Kresoja, direktorka Predškolske ustanove „Boško Buha“, na listi čekanja trenutno se nalazi najviše dece jaslenog uzrasta.

– Naša ustanova biće jedna od retkih koja će imati veliki obuhvat dece jaslenog uzrasta – rekla je Kresoja i dodala da je smeštaj u novom vrtiću namenjen za deset vaspitnih grupa, što je dovoljno za upis svih mališana koji se trenutno nalaze na listi čekanja.

– Izgradnjom vrtića idemo u korak sa strategijom razvoja obrazovanja Republike Srbije, a to je da obezbedimo dostupnost svakom detetu predškolsko vaspitanje i obrazovanje, kao i kvalitetne, sadržajne i inovativne programe, kako bi se svako dete moglo razvijati u skladu sa svojim kapacitetom i razvojnim mogućnostima – rekla je direktorka PU „Boško Buha“ u Inđiji.

Prema rečima nadležnih, nastojanja su da se od sledeće godine obezbede sredstva u budžetu kako bi se stvorila mogućnost besplatnog pohađanja vrtića za svu decu sa teritorije opštine Inđija.

 

M. Đ.

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.