28.05.2020.
Ekonomija

KONFERENCIJA ZA MEDIJE ZORANA SEMENOVIĆA

Paket mera za pomoć privrednicima

Zamenik predsednika Opštine Šid Zoran Semenović, održao je u četvrtak, 21. maja, u sali Skupštine konferenciju za novinare na kojoj je posebno apostrofirao telefonsku sednicu Opštinskog veća i informaciju koja je prethodnih dana „kružila“ o još jednom zaraženom stanovniku koronavirusom na prostoru šidske opštine.

– Na telefonskoj sednici Opštinskog veća doneto je nekoliko mera koje će poslužiti kao pomoć privrednicima, trgovcima u smanjivanju posledica koje su nastale u prethodnim mesecima tokom vanrednog stanja. Svi zakupci javnih površina, kao i vlasnici ugostiteljskih objekata na teritoriji šidske opštine će biti oslobođeni plaćanja naknade za uređenje građevinskog zemljišta, korišćenje građevinskog zemljišta, a biće oslobođeni i plaćanja komunalne takse. Na osnovu zahteva sugrađana koji rade na Zelenoj pijaci, Opštinsko veće je donelo odluku da za mart, april i maj svi koji rade na pijaci neće platiti zakupninu, a postoji mogućnost da se ta mera i produži dok se ne stabilizuje situacija – rekao je Semenović.

Ono što je novinare posebno interesovalo jeste da li je istinita informacija koju su neki lokalni mediji objavili, a odnosi se na podatak da je stariji Erdevičanin inficiran virusom korona.

– Posle svih ovih priča prethodnih dana, odgovorno tvrdim da su netačne. Epidemiolozi koji su sve vreme pričali da se pojavio slučaj zaraze u Erdeviku su pogrešili. Na našoj teritoriji nije zabeležen novi slučaj virusa korone. Izvinjavam se svima koji su pretrpeli neke posledice zbog ovoga, izvinjavam se u ime Opštine Šid i našeg Kriznog štaba i svih onih koji su prenosili tu informaciju. Kada su nam epidemiolozi saopštili informaciju o zarazi, naša obaveza je bila da je i objavimo, a sada je demantujemo – saopštio je Zoran Semenović.

D. Popov

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.