08.04.2020.
Aktuelno, Izdvojena vest, Koronavirus

OPŠTINA INĐIJA

Geronto-domaćice na usluzi najstarijim sugrađanima

Od uvođenja vanrednog stanja geronto domaćice angažovane u okviru Udruženja „4+1“ u Inđiji imaju „pune ruke posla“. Na dnevnom nivou obilaze preko 70 staračkih domaćinstava i pomažu im u podizanju penzija, nabavci hrane i lekova.

Kako je istakla Anita Kovačević Kostecki, koordinatorka pomenutog udruženja, rade svakog radnog dana i sve aktivnosti sprovode u saradnji sa Opštinom Inđija.

-Kabinet predsednika opštine Inđija nama prosleđuje spisak lica koja su pozvala kol-centar i kojima je neophodna pomoć. Na terenu se svakodnevno nalazi deset geronto-domaćica, a u slučaju da imamo previše posla, priključuju nam se i volonteri- rekla je Kovačević Kostecki.

Vlasnik „ZAM“ doo Inđija ustupio je Udruženju i Opštini Inđija tri vozila i tri vozača kako bi se sve aktivnosti oko nabavke mnogo brže i efikasnije realizovale.

-Sugrađanima kojima je potrebna pomoć mogu da se jave na telefon 022 510-030. Svima izlazimo u susret , imamo sve neophodne resurse i naš grad je dobro organizovan, te nema mesta za paniku i brigu- rekla je koordinatorka Udruženja „4+1“, rekla je Anita Kovačević Kostecki.

M.Đ.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.