06.04.2020.
Aktuelno, Izdvojena vest, Koronavirus

ŠTAB ZA VANREDNE SITUACIJE ŠID

Potvrđen prvi slučaj korona-virusa

Na teritoriji opštine Šid je potvrđen prvi slučaj  zaražene osobe virusom KOVID-19. Reč je o medicinskoj sestri, koja je  zaposlena na Institutu za plućne bolesti u Sremskoj Kamenici sa prebivalištem u Šidu.

Komandant Štaba za vanredne situacije opštine Šid Zoran Semenović ističe da i pored svih mera zaštite i upozorenja koje Štab sprovodi svaki dan, i samodiscipline naših sugrađana nevidljivi neprijatelj je zadao podmukli udarac na mesto koje najviše boli preko medicinskog radnika.

Štab za vanredne situacije opštine Šid poziva građane da ostanu u svojim kućama, da se pridržavaju mera koje je propisala Vlada Republike Srbije, a Štab će zajedno sa volonterima još jače i odlučnije da uđe u borbu sa potencijalnom opasnošću od širenja zaraze korona virusom na teritoriji šidske opštine. 

Takpđe, apeluje se na sve građane koji su bili u kontaktu sa medicinskom sestrom  A.B. pozitivnom da se prijave nadležnom Domu zdravlja u Šidu.

Svako nepostupanje po zdravstvenim propisima za vreme epidemije, širenje lažnih ili nepotpunih informacija biće sankcionisano kao krivično delo iz člana 248. Krivičnog zakona.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.